ΤΟΠΙΚΑ posted by

Ο ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ (ΟΧΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ)

Η ερωτική Αλεξάνδρεια. Η Αλεξάνδρεια των πολιτικών αναταραχών και των λαμπερών εικόνων ζωντανεύει και πάλι. Αφορμή για να τη θυμηθούμε είναι μια εκδήλωση αφιερωμένη στους λογοτέχνες που συνέβαλαν στη μυθολογία της.
Από τον Καβάφη, τον Λώρενς Ντάρελ, τον Στρατή Τσίρκα αλλά και τους νεότερους συγγραφείς, η Αλεξάνδρεια έχει υμνηθεί με μοναδικό τρόπο και αποτελεί πλέον μια από τις πόλεις-σημείο αναφοράς για τη λογοτεχνία…
Οι εκδόσεις Ψυχογιός με αφορμή το βραβευμένο μυθιστόρημα του Δημήτρη Στεφανάκη «Μέρες Αλεξάνδρειας», διοργανώνουν στον Ιανό (στις 4 και 5 Ιανουαρίου) την εκδήλωση «Η Αλεξανδρινή μυθολογία, από τον Καβάφη στον Στεφανάκη». Οι ομιλητές θα αναφερθούν στην καβαφική ποίηση, στο εμβληματικό ερωτικό μυθιστόρημα του Λώρενς Ντάρελ «Αλεξανδρινό κουαρτέτο», στις «Ακυβέρνητες πολιτείες» του Στρατή Τσίρκα αλλά και στις «Μέρες Αλεξάνδρειας» του Δημήτρη Στεφανάκη, μυθιστόρημα που απέσπασε πρόσφατα το Διεθνές Βραβείο Καφάβη για την πεζογραφία, έχοντας παράλληλα κατακτήσει και το Prix Mediterannee Etranger.
clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *