ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΕΝΤΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ 80 ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΣΔΔΑ

Εντός του Ιανουαρίου υπολογίζεται ότι θα εκδοθεί η προκήρυξη επιλογής 80 εισακτέων στην Ενιαία Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γραπτός διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο, ενώ οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε νέα γνωστικά πεδία. Το πρόγραμμα και τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι είναι τα ακόλουθα:
Κατά το προκαταρκτικό πρώτο στάδιο θα εξεταστούν υποχρεωτικά στα μαθήματα:
1. Οργάνωση και Λειτουργία του Κράτους και
2. Πολιτική Οικονομία και Δημόσια Οικονομική.
Κατά το τελικό δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού, η εξέταση περιλαμβάνει:
α) υποχρεωτική γραπτή δοκιμασία στο γνωστικό πεδίο Δημόσια Διοίκηση και
β) γραπτή και προφορική εξέταση σε ένα ακόμη γνωστικό πεδίο από τα παρακάτω:
1. Περιβάλλον Ποιότητα Ζωής
2. Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις
3. Εφαρμοσμένη Πληροφορική
4. Κοινωνική Διοίκηση
5. Οικονομική του Χώρου και Περιφερειακή Πολιτική.
Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν και σε μία ξένη γλώσσα της επιλογής τους, μεταξύ αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής, ισπανικής ή ιταλικής.
Ενα τμήμα
Αξίζει να σημειωθεί πως με πρόσφατη απόφαση του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ντίνου Ρόβλια, τα τμήματα Οικονομικής, Πολιτιστικής Κατεύθυνσης, Γενικής, Περιφερειακής Διοίκησης, Διαχείρισης Πληροφοριακών Συστημάτων, Τουριστικής Οικονομίας και Ανάπτυξης και Κοινωνικής Διοίκησης συγχωνεύονται σε ένα ενιαίο συνιστώμενο τμήμα Διοίκησης και Οικονομικής Διαχείρισης. Οι φετινοί εισακτέοι θα είναι 80 σπουδαστές, περίπου οι μισοί από του 160 που είχαν εισαχθεί με την προηγούμενη σειρά και στις δύο σχολές, δηλαδή στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και στη Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίες μέχρι προσφάτως λειτουργούσαν ξεχωριστά. 
alfavita

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *