ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΜΕΣΩ TAXIS ΟΙ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΠΑ

Μόνο ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος taxisnet θα πρέπει να υποβάλλονται οι εμπρόθεσμες δηλώσεις ΦΠΑ για φορολογικές περιόδους από την 1η Ιανουαρίου 2012 και μετά, ενώ στην περίπτωση εκπρόθεσμων και τροποποιητικών δηλώσεων η ηλεκτρονική υποβολή καθίσταται υποχρεωτική για φορολογικές περιόδους από την 1η Απριλίου 2012 και εφεξής. 
Αυτό ορίζει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Π. Οικονόμου στην οποία διευκρινίζεται ότι προκειμένου να θεωρηθεί μια εμπρόθεσμη περιοδική δήλωση ΦΠΑ ως υποβληθείσα, θα πρέπει να συνοδεύεται από καταβολή τουλάχιστον του 40% του χρεωστικού υπολοίπου. 
Οι υποκείμενοι σε ΦΠΑ για να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις περιοδικές δηλώσεις θα πρέπει να εγγραφούν ως χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ, ενώ για την καταβολή του χρεωστικού υπολοίπου, θα πρέπει να δώσουν εντολή πληρωμής μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων, σε τράπεζες που έχουν συμβληθεί με το υπουργείο Οικονομικών για πληρωμές ΦΠΑ. 
Αναλυτικά, σύμφωνα με την απόφαση: 
Χρόνος υποβολής της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ και καταβολής του φόρου. 
1. Η περιοδική δήλωση υποβάλλεται στη Δ.Ο.Υ. που είναι αρμόδια για τη φορολογία εισοδήματος μέχρι: 

α) Την 26η ημέρα του επόμενου μήνα από τη λήξη της φορολογικής περιόδου στην οποία αφορά η δήλωση, εφόσον προκύπτει χρεωστικό υπόλοιπο. 
euro2day 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *