ΤΟΠΙΚΑ posted by

CINEMA: SHERLOCK HOLMES

Για τους λάτρεις του γνωστού ντετέκτιβ και των περιπετειών του, η τηλεοπτική προσωποποίηση του Sherlock Holmes ταιριάζει στην εκπληκτική ερμηνεία του αξέχαστου Jeremy Brett στην τηλεοπτική μεταφορά του BBC. Ήταν ίσως αυτό που φανταζόμασταν διαβάζοντας τις ιστορίες του sir Arthur Conan Doyle. Ποιος θα ξεχάσει την συνάντηση του Holmes με τον Moriarty στην Baker Street 221b; Δείτε το βίντεο ΕΔΩ
Παρόλα αυτά μεταφορές στην μεγάλη και μικρή οθόνη του ιδιωτικού ντετέκτιβ έχουν γίνει αμέτρητες και από πολλές χώρες. Στα σινεμά αυτήν την περίοδο παίζεται η δεύτερη ταινία του Guy Ritchie που μπορεί να μην τα πήγε καλά στον γάμο του με την Μαντόνα, ωστόσο σκηνοθετικά τα πηγαίνει περίφημα. Την 2η ταινία δεν την έχω δει ακόμα (δείτε το trailer ΕΔΩ) αλλά κρίνοντας από την πρώτη και το πως ο Robert Downey Jr. ενσαρκώνει τον αγαπημένο μας ήρωα, τολμώ να πω πως θα είναι ένα ακόμα απολαυστικό δύωρο. 
Το BBC παρόλα αυτά επειδή δεν ησυχάζει ποτέ, πέρσι κυκλοφόρησε 3 επεισόδια από 1,5 ώρα το καθένα στο νέο σίριαλ “Sherlock”. O Sherlock Holmes εκεί ζει στο Λονδίνο του σήμερα, μιλάει στο iPhone, οδηγάει αυτοκίνητο, διαθέτει σελίδα στο ίντερνετ αλλά παρόλα αυτά, παίζει βιολί, μένει στην Baker Street 221b, ερωτεύεται την “Γυναίκα” Irene Adler, έχει εχθρό του τον Moriarty  και λύνει προβλήματα όσων τον έχουν ανάγκη και του εξάπτουν την φαντασία έχοντας στο πλευρό του τον Dr. Watson, στον ρόλο του οποίου βρίσκεται ο  ηθοποιός που ενσαρκώνει το “Χόμπιτ” στη νέα ταινία του Πήτερ Τζακσον. Αξίζει πραγματικά να δείτε και τη συγκεκριμένη σειρά που φέτος ξεκίνησε ήδη τον 2ο κύκλο της με 3 ολοκαίνουρια επεισόδια. (trailer ΕΔΩ)
Welcome back mr. Sherlock Holmes…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *