ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Στο μανιφέστο του ‘You are not a Gadget’, o συγγραφέας, επιστήμονας και φιλόσοφος Τζάρον Λάνιερ γράφει: «Τι είναι ένα άτομο; Εάν γνώριζα την απάντηση σ’ αυτό, ίσως να μπορούσα να προγραμματίσω ένα τεχνητό άτομο σ’ έναν υπολογιστή. Αλλά δεν μπορώ. Το να είσαι ένα άτομο δεν είναι μία συγκεκριμένη φόρμουλα, αλλά μία…
αναζήτηση, ένα μυστήριο, κάτι πέρα από την πίστη μας». 
Οι ειδικοί πλέον αναγνωρίζουν αυτή την περίπτωση ως Διαταραχή Εθισμού στο Διαδίκτυο και δηλώνουν πως σχετίζεται με συμπτώματα που έχουν σχέση με άλλες εμμονές: ξεχνούν να φάνε ή να κοιμηθούν, έχουν στερητικό σύνδρομο, κουράζονται, είναι ευερέθιστοι και έχουν ένα αίσθημα απομόνωσης από την κοινωνία. 
Ορισμένοι ψυχίατροι φτάνουν στο σημείο να λένε πως όσοι υποφέρουν μπορεί να χρειαστούν φαρμακευτική αγωγή ή κάποια θεραπεία σε νοσοκομείο, ενώ σε ορισμένα σημεία του κόσμου, τα προγράμματα έχουν φτιαχτεί για να βοηθούν τους ανθρώπους να περιορίζουν την ανάγκη να περνούν ατελείωτες ώρες στο internet. Πιστεύετε πως το 5-10% των online χρηστών είναι εθισμένοι, γι’ αυτό εάν ανησυχείτε, πηγαίνετε να σας δει ο προσωπικός σας γιατρός.
msn

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *