ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΕΠΑ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΣΕ ΝΕΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Σε υλοποίηση της Υπουργικής Απόφασης του ΥΠΕΚΑ (ΦΕΚ 2638 – 09.11.2011), η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) Α.Ε. προκήρυξε διεθνείς διαγωνισμούς που αφορούν στην ίδρυση τριών νέων Εταιριών Παροχής Φυσικού Αερίου (ΕΠΑ) στις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Από τους διαγωνισμούς, θα αναδειχθούν στρατηγικοί επενδυτές με αποδεδειγμένη εμπειρία σε θέματα…
διανομής και προμήθειας φυσικού αερίου, οι οποίοι θα συμμετέχουν με ποσοστό τουλάχιστον 35% στο μετοχικό κεφάλαιο της κάθε ΕΠΑ και θα ασκούν τη Διοίκηση της εταιρείας. Το υπόλοιπο ποσοστό θα αποτελεί τη συμμετοχή της ΔΕΠΑ.
Η διαδικασία των διαγωνισμών και η ίδρυση των τριών ΕΠΑ προγραμματίζεται να ολοκληρωθούν μέσα στο 2012.
Η ΔΕΠΑ έχει ήδη κατασκευάσει στις τρεις περιφέρειες, δίκτυα διανομής φυσικού αερίου συνολικού μήκους 447 χλμ. Η ύπαρξη αυτής της υποδομής δίνει τη δυνατότητα άμεσης σύνδεσης οικιακών, εμπορικών και βιομηχανικών καταναλωτών.
Η ΔΕΠΑ έχει έως σήμερα πραγματοποιήσει επενδύσεις συνολικού ύψους 148 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τα επόμενα τρία χρόνια οι επενδύσεις από τις νέες ΕΠΑ θα ξεπεράσουν τα 150 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 43 αποτελούν ευρωπαϊκή ενίσχυση.
Τα δίκτυα θα επεκτείνονται διαρκώς και εκτιμάται ότι έως το τέλος του έτους 2015 θα έχουν συνολικό μήκος πάνω από 1.300 χλμ., ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο περίπου 1.000.000 κάτοικοι.
Οι περιοχές που θα διαθέτουν ενεργοποιημένα δίκτυα φυσικού αερίου, από τις αρχές του 2013 θα είναι αρχικά οι: Θήβα, Λιβαδειά, Οινόφυτα/ Σχηματάρι, Λαμία, Χαλκίδα, Κιλκίς, Σέρρες, Πλατύ Ημαθίας, Κατερίνη, Καβάλα, Δράμα, Κομοτηνή, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη.
Η ίδρυση και η λειτουργία των τριών νέων ΕΠΑ, αποτελεί μια πολύ σημαντική επένδυση στην ελληνική περιφέρεια, αφού εκτός από τον μεγάλο αριθμό νέων θέσεων εργασίας που θα δημιουργήσει, θα συνεισφέρει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των βιομηχανικών και εμπορικών επιχειρήσεων, στη μείωση του οικογενειακού προϋπολογισμού και στην μεγαλύτερη προστασία του περιβάλλοντος. 
diorismos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *