ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΓΚΑΖΟΝ ΣΤΟ ΚΥΡΟ, ΤΗΝ ΠΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΙΟΝΙ

Τώρα που ήρθε ο χειμώνας, δεν μπορούμε να έχουμε τις ίδιες συνήθειες που έχουμε το καλοκαίρι ή την άνοιξη, γιατί αν κυκλοφορούμε με κοντομάνικο και ¾ παντελόνι τον Δεκέμβρη, τοτε μάλλον θα κρυώνετε.
Έτσι και το γκαζόν μας, ο καιρός άλλαξε, η θερμοκρασία έπεσε, η ηλιοφάνεια μειώθηκε, η βροχοπτώσεις είναι συχνές, η υγρασία αυξήθηκε. Καλό είναι λοιπόν να πάρουμε κάποια μέτρα τα όποια θα βοηθήσουν το γκαζόν να…
ανταπεξέλθει στις καινούριες συνθήκες ή τουλάχιστο να μην το επιβαρύνουμε με πρόσθετα προβλήματα.
Ας δούμε λοιπόν μερικές συμβουλές που πρέπει να εξακολουθήσουμε ώστε το γκαζόν να ανταπεξέλθει στην χειμωνιάτικη δοκιμασία: κρύο και χιόνι
-Καταρχάς πρέπει να μειώσετε την ποσότητα νερού. Η θερμοκρασία δεν είναι πλέον υψηλή, βρέχει σχετικά συχνά και το έδαφος ποτίζεται σε βάθος, εάν παράλληλα ποτίζεται με την ίδια ποσότητα νερού, που είχατε ρυθμίσει για το καλοκαίρι, τότε είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν προβλήματα.
-Κουρεύετε όταν το έδαφος, αλλά και ο χλοοτάπητας, είναι στεγνά.
-Αραιώστε την συχνότητα και κουρεύετε μόνο αν είναι απαραίτητο.
-Εάν έχει χιονίσει, αποφύγετε να πατήσετε πάνω στο γκαζόν· καθαρίστε τον, απαλά με την συρμάτινη σκούπα, που έχετε για το μάζεμα των φύλλων, όχι όμως με φτυάρι.
-Εάν κατά λάθος πατήσετε στο χιονισμένο γκαζόν, θα έχετε ως ανάμνηση κατεστραμμένο γκαζόν σ στο σχήμα των παπουτσιών σας για μερικούς μήνες.
-τώρα που σας το είπαμε μην κάνετε επίτηδες βόλτες στο γκαζόν του γείτονα. 
greenhost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *