ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΠΟΛΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, -24 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ!

Συνθήκες ολικού παγετού επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία, όπου σε ορισμένες περιοχές καταγράφονται πολικές θερμοκρασίες. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Φλώρινας, όπου το πρωί της Δευτέρας ο υδράργυρος έδειξε -24 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα, και παρά την ηλιοφάνεια, ο υδράργυρος είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους…
4 βαθμούς Κελσίου. Το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει το ίδιο και την Τρίτη.
Στη Φλώρινα ο υδράργυρος έδειξε το πρωί -24 βαθμούς Κελσίου, ενώ λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών τα σχολεία στους δήμους Φλώρινας και Πρεσπών παραμένουν κλειστά. Για τον ίδιο λόγο τα σχολεία στην Καστοριά άνοιξαν στις 9.15 το πρωί.
Ηλιοφάνεια με τσουχτερό κρύο επικρατεί στην Κεντρική Μακεδονία, όπου λόγω του παγετού κάποιοι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε παγίδες.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου, καθώς και στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου. Εξάλλου, με αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων προ το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν, στο όρος Βόρας.
Για σήμερα, στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στα θαλάσσια μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 4 βαθμούς Κελσίου.
in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *