ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΕΒΖ: ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ – ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΠΩΛΗΣΗ

Την ώρα που προχωρούν οι διαδικασίες για την πώληση του ποσοστού που κατέχει η ΑΤΕ Bank στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, το οποίο φτάνει στο 82,33%, ο πρόεδρος της εταιρείας, Χρυσόστομος Γερούκης συνεχίζει τις ενέργειες βελτίωσης των οικονομικών της μεγεθών.
Ένας από αυτούς είναι και η πώληση ακινήτων μη παραγωγικών για την εισηγμένη, από την οποία αναμένεται να αντλήσει σημαντικά κεφάλαια που θα ενισχύσουν την…
ρευστότητά της και θα «γλυκάνουν» τα ταμεία της. Σύμφωνα με επιχειρηματικούς κύκλους, όσο πιο πολύ βελτιώνονται τα μεγέθη της, τόσο πιο ελκυστική καθίσταται η εταιρεία και στα μάτια των δέκα επενδυτών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το πλειοψηφικό πακέτο της μεγαλομετόχου ΑΤΕ Bank.
Έτσι, την ερχόμενη Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου έχει προκηρυχθεί δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός για τρία ακίνητα της ΕΒΖ. Πρόκειται για το ημιτελές ακίνητο της Κουντουριώτου στην Θεσσαλονίκη, έκτασης 6.282 τ.μ. το οποίο βρίσκεται σε οικόπεδο 1.010 τ.μ., για το διαμέρισμα 128 τ.μ. στο Κολωνάκι και για αγροτεμάχιο 75,8 στρεμμάτων στην Σίνδο Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την DEAL NEWS, η πώλησή τους αναμένεται να δώσει σημαντική οικονομική «ανάσα» και μάλιστα σε μια περίοδο που η εταιρεία έχει καταφέρει μετά από σειρά ζημιογόνων χρήσεων να επιστρέψει στην κερδοφορία με πρόβλεψη για κέρδη προ φόρων στην χρήση 2011-2012.
Σημαντικό ρόλο θα παίξει όμως και το γεγονός ότι οι παραγωγοί δείχνουν πρόθυμοι να επιστρέψουν τις τευτλοκαλλιέργειες μετά την επαναφορά των ανταγωνιστικών τιμολογίων του 2009 και αυτό σημαίνει για την ΕΒΖ πως υπάρχουν προσδοκίες για αρκετά αυξημένη παραγωγή στην φετινή ζαχαρική περίοδο.
Στο μεταξύ, η εταιρεία θα κλείσει μέσα στον μήνα το data room για τους επενδυτές.
Διαδικασία πώλησης
Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012 και πιο συγκεκριμένα περί τα τέλη Φεβρουαρίου, εκτιμά ότι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία πώλησης του ποσοστού που κατέχει η ΑΤΕbank στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, εκτιμά μιλώντας στο paseges.gr ο πρόεδρος της εταιρείας, κ. Χρυσόστομος Γερούκης.
Η διαδικασία προχωρά ομαλά, σημειώνει ο κ. Γερούκης, ενώ προσθέτει ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών καταγράφεται ιδιαίτερα έντονο. Οι εταιρείες που κατέθεσαν πρόταση, θυμίζουμε ήταν δώδεκα, ενώ δέκα από αυτές συμμετέχουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, οι επισκέψεις των ενδιαφερομένων ολοκληρώθηκαν. Παράλληλα συνεχίζονται τα ερωτήματα εκ μέρους τους για διάφορα ζητήματα.
«Η ανάθεση του έργου πώλησης της εταιρείας έχει ανατεθεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της από τον Απρίλιο του 2011 στην EFG Eurobank και η διαδικασία προχωρά ομαλά. Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του διαγωνισμού προκρίθηκαν να συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση δέκα υποψήφιοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό», είχε σημειώσει στη βουλή προ ημερών και ο Φίλιππος Σαχινίδης, Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
Σημειώνεται ότι η διαδικασία προβλέπει μαζί με την υποβολή της δεσμευτικής προσφοράς και την υποβολή της σχεδιαζόμενης στρατηγικής και το σχέδιο δράσης του υποψηφίου, που θα διασφαλίσει τη βιώσιμη λειτουργία της εταιρείας.
paseges

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *