ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Σε πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων με μία απλή δήλωση στον οικείο φαρμακευτικό σύλλογο προχώρησε το Υπουργείο Υγείας με τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών. 
Η τροπολογία που κατατέθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή προβλέπει ότι «φαρμακοποιοί οι οποίοι, κατόπιν επιλογής τους, εργάζονται πέραν του καθοριζομένου ωραρίου, υποχρεούνται να το δηλώσουν στους…
οικείους φαρμακευτικούς συλλόγους και στον αρμόδιο περιφερειάρχη», ενώ συνεχίζει : «με την υποβολή της δήλωσης, νομιμοποιείται αυτοδικαίως η πέραν του καθοριζόμενου ωραρίου εργασίας, χωρίς να απαιτείται η έγκριση του οικείου φαρμακευτικού συλλόγου και της οικείας περιφέρειας».
Η τροπολογία αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία το απόγευμα της Τρίτης, μετά από τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αριστεράς που έκαναν λόγο για αιφνιδιασμό και ζήτησαν την απόσυρση της ρύθμισης.
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος χαρακτηρίζει την τροπολογία καταστροφική, απαράδεκτη και παράνομη: «Ζητάμε την απόσυρση της τροπολογίας αυτής που σκοπό δεν έχει την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, αλλά λίγων γνωστών και συγκεκριμένων συμφερόντων» τονίζει σε ανακοίνωσή του.
real

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *