ΤΟΠΙΚΑ posted by

Γκαζόζα ΚΑΛΟΤΣΗ: Το αναψυκτικό της Αλεξάνδρειας! Διαβάστε την ιστορία της(φώτο)

Γκαζόζα ΚΑΛΟΤΣΗ: Το αναψυκτικό της Αλεξάνδρειας! Διαβάστε την ιστορία της(φώτο)

DSC_0080Στην πόλη της Αλεξάνδρειας υπάρχει ένα μοναδικό αναψυκτικό, την μυστική συνταγή του οποίου προσπάθησαν πολλοί ανά την Ελλάδα να αντιγράψουν, χωρίς να έχουν θετικά αποτελέσματα.

Η ΓΚΑΖΟΖΑ ΚΑΛΟΤΣΗ με την μοναδική της γεύση προτιμάται από τον κόσμο σε ολόκληρη την Ελλάδα έχοντας καταφέρει να αποσπάσει διακρίσεις και βραβεία.

Αποτελεί σημείο αναφοράς στην πόλη της Αλεξάνδρειας και η ιστορία της ξεκινάει από το μακρινό 1938!

Ψάξαμε και βρήκαμε την ιστορία του αναψυκτικού και της εταιρίας ΚΑΛΟΤΣΗ. Διαβάστε στο κείμενο που ακολουθεί πως ξεκίνησε η ιστορία του αναψυκτικού και δείτε στις εικόνες που παρουσιάζουμε παρακάτω πως έχει εξελιχθεί στη διάρκεια των ετών το μπουκάλι της Γκαζόζας ΚΑΛΟΤΣΗ. Δώστε έμφαση στον αριθμό τηλεφώνου που αναγράφεται στις παλαιότερες συσκευασίες (39, 339, 23339) που ήταν ο αριθμός τηλεφώνου στην πόλη της Αλεξάνδρειας!

Η ιστορία της εταιρίας ΚΑΛΟΤΣΗ ξεκινά από το 1938 με ιδρυτή τον Κωνσταντίνο Καλότση πρόσφυγα Ανατολικής Ρωμυλίας. Ίδρυσε την πρώτη ατομική επιχείρηση παραγωγής αναψυκτικών στο Νομό Ημαθίας. Η παραγωγή γινόταν με παραδοσιακή χειροκίνητη μηχανή, στη συνέχεια τάπωνε τα μπουκάλια με γκάζα (μπίλια) από όπου πήρε την ονομασία της η γκαζόζα, τα συσκεύαζε σε ξύλινα κιβώτια όπου τα τοποθετούσε σε ντάνες και τέλος τα διακινούσε με κάρο στην τοπική αγορά.

Σύντομα κατάλαβε ότι για την προώθηση των αναψυκτικών βασικός παράγοντας ήταν η ψύξη. Σκέφτηκε και δημιούργησε το πρώτο παγοποιείο χωρητικότητας 100 κολόνες πάγου ανά ώρα αφενός για τα προϊόντα του αφετέρου για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής οι οποίοι έπρεπε να συντηρούν όλα τα ευπαθή προϊόντα μέσα στις γνωστές παγωνιέρες της εποχής εκείνης λόγο ότι δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα.

Στη συνέχεια λόγο αυξημένης ζήτησης απέκτησε ένα μεγαλύτερο μηχάνημα χωρητικότητας 300 κολόνες πάγου. Μετά από μερικά χρόνια επέκτεινε τη μονάδα παραγωγής στις 500 κολόνες για ακόμα καλύτερη εξυπηρέτησε των καταναλωτών.

Το εργοστάσιο πάγου σταμάτησε όταν πλέον ήρθε το ηλεκτρικό ρεύμα. Μετά την υποχρεωτική παύση λόγο του Β” Παγκοσμίου πολέμου επανέκαμψε δυναμικά διατηρώντας αναλλοίωτη γεύση και ποιότητα.

Η γκαζόζα Καλότση ήταν το πρώτο αναψυκτικό που κυκλοφόρησε στην περιοχή του Ρουμλουκίου παρά τις δυσκολίες προώθησης του προϊόντος εκείνη την εποχή. Η εταιρία συνέχισε την παράδοση της στα αναψυκτικά και συνεχίζει μέχρι και σήμερα από γενιά σε γενιά.

Η οικογενειακή επιχείρηση έχει παράδοση στη γκαζόζα η οποία διατηρεί μοναδική γεύση και ασύγκριτη ποιότητα. Συμμετείχε σε διεθνείς διαγωνισμούς όπως και στην Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης όπου διακρίθηκε για την ποιότητα της με τέσσερα χρυσά βραβεία ποιότητας . Η δραστηριότητα της επιχείρησης δεν έμεινε μόνο στα αναψυκτικά αλλά συνέχισε και στην γενική εμπορία ποτών, χυμών κ.α.

 Βρείτε την εταιρία ΚΑΛΟΤΣΗ στο Facebook κάνοντας κλικ ΕΔΩ

 

 Τηλέφωνο 23330 24470 -23339

 Διεύθυνση:  Εθνικής Αντιστάσεως 44 στον πεζόδρομο δίπλα στο ταχυδρομείο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *