ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Στο περίμενε οι τευτλοπαραγωγοί από την ΕΒΖ

Στο περίμενε οι τευτλοπαραγωγοί από την ΕΒΖ
teytlaΜέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και συγκεκριμένα μέχρι τις 15 Νοεμβρίου αναμένουν την ανακοίνωση της τιμολογιακής πολιτικής της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης οι τευτλοπαραγωγοί. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Πρόεδρος των Τευτλοεξαγωγέων Νομού Σερρών και τευτλοπαραγωγός κ. Χρήστος Βαρούτης, στον ΑγροΤύπο ο διευθύνων σύμβουλος της βιομηχανίας, κ. Λάμπρος Χαραλάμπους, στην τελευταία συνάντησή του με τις ομάδες των τευτλοπαραγωγών τους ενημέρωσε ότι μέχρι τις…

15/11 της ΕΒΖ θα έχει ανακοινώσει τις τιμές αγοράς τεύτλων για τη σοδειά του 2013.
Ωστόσο, οι παραγωγοί εμφανίζονται προβληματισμένοι στον ΑγροΤύπο και σχετικά με ένα ακόμα θέμα. Αυτό της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης για το 2012. Παραγωγοί με τους οποίος επικοινωνήσαμε ανέφεραν ότι ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα γνωστό και όλοι τους λένε ότι «είναι υπόθεση» του Υπουργείου. Μάλιστα, οι Ομάδες Παραγωγών επιδιώκουν να πραγματοποιήσουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ αλλά λόγω των πολιτικών εξελίξεων δεν έχει ακόμα καταστεί δυνατόν.
Τέλος να σημειωθεί ότι μέσα σε όλα τα παραπάνω, σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμα ο διαγωνισμός πώλησης της ΕΒΖ. Σε ανακοίνωσή της η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. (υπό Ειδική Εκκαθάριση) ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση πακέτου μετοχών της A.E. Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του Διαγωνισμού εννέα υποψήφιοι. Και σε αυτό τον διαγωνισμό εκδήλωσαν ενδιαφέρον κάποιες εταιρείες οι οποίες είχαν λάβει μέρος και στον πρώτο όπως για παράδειγμα η Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία, η βουλγάρικη Litex Commerce JSC και η πολωνική Polski Cukier. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αυτή τη φορά εκδήλωσε ενδιαφέρον και ο «γίγαντας» της γαλλικής ζαχαροβιομηχανίας, η συνεταιριστική Cristal Union η οποία διαθέτει 11 εργοστάσια στην Γαλλία. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον του ομογενή επιχειρηματία, Ιβάν Σαββίδη ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του ομίλου επιχειρήσεων Agrocom στον έλεγχο του οποίου βρίσκεται η Donskoy Tabak, η μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία της Ρωσίας.
agrotypos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *