ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Δράση με θέμα το Ολοκαύτωμα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αλεξάνδρειας

Δράση με θέμα το Ολοκαύτωμα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αλεξάνδρειας

Από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκε:

Την Παρασκευή 27/01/2023 στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Αλεξάνδρειας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Ολοκαυτώματος, υλοποιήθηκε δράση με τίτλο: <<Ολοκαύτωμα Κατανοώντας την ιστορία μέσα από τις πληγές της>>. Η δράση έλαβε χώρα συγχρόνως και στους δύο κύκλους. Η πρωτοβουλία και η υλοποίηση ανήκει στην Σύμβουλο Σταδιοδρομίας του σχολείου και ιστορικό Χρυσούλα-Μαρία Γραμμένου.

Κύριος στόχος ήταν η ανάδειξη του φαινομένου αυτού, μέσα από τις αιτίες που το γέννησαν, δηλαδή η τοποθέτησή του στην ιστορική του διάσταση. Φωτίστηκαν <<σκοτεινές πτυχές>> της ιστορίας και μέσα από αυτές οι εκπαιδευόμενοι ήρθαν σε επαφή με το ιστορικό γίγνεσθαι της περιόδου 1939-1945 στην Ευρώπη. Παρουσιάστηκαν δηλαδή επιμέρους γεγονότα, αλλά συνάμα επιχειρήθηκε και η σύνθεση του χρονικού του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Εν γένει, η δράση αυτή επέτρεψε στους εκπαιδευόμενούς μας να έρθουν σε επαφή με την έννοια του ναζισμού και να αναζητήσουν και άλλες ακραίες μορφές του ρατσισμού και του πολέμου. Στο τέλος της δράσης, οι εκπαιδευόμενοι συμμετείχαν σε συζήτηση του επίμαχου θέματος.

Με εκτίμηση

Ζώσιμος Γκάρος Διευθυντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *