ΤΟΠΙΚΑ posted by

Σκουρτόπουλος: “Μια μεγάλη ευκαιρία για το Σέλι χάθηκε και αυτό αφορά όλη την Ημαθία”

Σκουρτόπουλος: “Μια μεγάλη ευκαιρία για το Σέλι χάθηκε και αυτό αφορά όλη την Ημαθία”

Σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook για την απένταξη του έργου στο Σέλι έκανε ο Α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας Σωτήρης Σκουρτόπουλος.

Συγκεκριμένα έγραψε: .

Μια μεγάλη ευκαιρία για το Σέλι χάθηκε και αυτό αφορά όλη την Ημαθία. Το έργο αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, μια επένδυση 10 εκατ. ευρώ που θα έδινε ανάσα στον ορεινό τουρισμό, απεντάχθηκε.

Το Σέλι είναι από τα ωραιότερα χιονοδρομικά της Ελλάδας. Γύρω του αναπτύσσεται ένας πραγματικός πνεύμονας για την τοπική οικονομία: θέσεις εργασίας, επισκέπτες, κίνηση σε καταστήματα, εστίαση, διαμονή, παραγωγούς, υπηρεσίες. Κάθε χειμώνας που περνά χωρίς εκσυγχρονισμό, είναι χαμένος χρόνος και για την περιοχή και για τις επιχειρήσεις της. που μέχρι σήμερα δεν καταφέραμε να αξιοποιήσουμε.

Ως Επιμελητήριο, με τον θεσμικό μας ρόλο, θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας ώστε το έργο να επαναπροκηρυχθεί και να προχωρήσει με χρονοδιάγραμμα, διαφάνεια και ουσιαστικό αποτέλεσμα. Τη σημασία του έργου την είχαμε τονίσει και στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Κωστή Χατζηδάκη κατά την επίσκεψή του στο επιμελητήριο.

Επιπλέον, ήδη από τον Νοέμβριο είχαμε ζητήσει συνάντηση με το Υπουργείο Τουρισμού για το θέμα, χωρίς να λάβουμε απάντηση μέχρι σήμερα. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Χρειαζόμαστε άμεσα επίσημη ενημέρωση και λύση, ώστε το Σέλι να μη χάσει άλλη μία ευκαιρία αναβάθμισης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *