ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Η πρόταση παιδικού βιβλίου από την POWER BOOK Girl για αυτήν την εβδομάδα

Η πρόταση παιδικού βιβλίου από την POWER BOOK Girl για αυτήν την εβδομάδα

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

Η ΜΠΑΛΟΥ ΕΧΕΙ ΘΥΜΩΣΕΙ

Εκδόσεις: Διόπτρα

Συγγραφέας: Louison Nielman 

Προτεινόμενη Ηλικία: 3+ Ετών

Η Μπαλού είναι μια αρκουδίτσα που λατρεύει το μέλι. Μια μέρα καθώς επιστρέφουν από τα μαγαζιά η Μπαλού είναι θυμωμένη γιατί η μαμά της δεν της αγόρασε τα γλειφιτζούρια από μέλι που τόσο λαχταράει. Κάνει κούνια στον κήπο και είναι μουτρωμένη. Τότε την πλησιάζει η Λίλα, η μέλισσα, που έχει διάθεση να παίξει μαζί της. Όμως η Μπαλού την διώχνει. Η Λίλα φεύγει όμως η Μπαλού την φωνάζει και τρέχει πίσω της. Βλέπει την κυψέλης και χωρίς να ρωτήσει ετοιμάζεται να πάρει λίγο μέλι. Η Λίλα θυμώνει μαζί της και με την αγενή συμπεριφορά της. Η Μπαλού τρέχει στην μαμά της κλαμμένη και κάνει τα παράπονά της για την Λίλα. Της λέει πως είναι κακιά και δεν της δίνει από το μέλι της. Η μαμά αντιλαμβάνεται τον εκνευρισμό της και τη συμβουλεύει να ηρεμήσει. Τι λέτε θα καταφέρει η Κυρία Θυμωμένη να φύγει από την καρδιά της ή μήπως η καραμούζα του θυμού μπορεί να την βοηθήσει;

Μια ιστορία που λίγο ή πολλή αντιμετωπίζουν όλοι οι γονείς με τα μικρά παιδιά τους. Ο θυμός είναι το συναίσθημα που τα παιδιά διαχειρίζονται δυσκολότερα! Το βιβλίο περιέχει όμως διάφορες δράσεις για την εκτόνωση του θυμού. Το ελάχιστο κείμενο, η όμορφη και προσεγμένη εικονογράφηση και το θέμα της ιστορίας κάνουν το βιβλίο να έχει λόγω ύπαρξης στην παιδική βιβλιοθήκη σας. Μια ιστορία της σειράς «Ζεν για παιδιά» που αξίζει να διαβάσετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *