ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Η πρόταση παιδικού βιβλίου από την POWER BOOK Girl!

Η πρόταση παιδικού βιβλίου από την POWER BOOK Girl!

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

Σ’ ΑΓΑΠΑΩ ΛΕΜΕ!

Εκδόσεις : Παπαδόπουλος

Συγγραφέας : John Jory

Προτεινόμενη ηλικία : 3+ Ετών

Είναι Σαββατοκύριακο και ο Αρκούδος έχει όρεξη να τεμπελιάσει στο σπίτι. Όμως ο Πάπιος έχει αντίθετη γνώμη. Θέλει πρωινό περίπατο. Έτσι του χτυπάει την πόρτα. Ο Αρκούδος δεν έχει καμία όρεξη όμως αναγκάζεται να βγει τον περίπατο που θέλει ο Πάπιος. Δεν θέλει ούτε γυμναστική, ούτε να χαζέψουν τα σύννεφα, λέει σε όλα «όχι». Ο Πάπιος όμως θέλει να καταφέρει να κάνει τον Αρκούδο να τον συμπαθήσει λιγάκι παραπάνω. Τότε στον περίπατο συνέβη κάτι απρόσμενο. Ο Πάπιος έπεσε από το δέντρο και χτύπησε. Τι θα κάνει ο Αρκούδος για εκείνον; Πως θα νιώσει ο Πάπιος όταν καταλάβει την μεγάλη αγάπη του Αρκούδου;

Η τέταρτη κατά σειρά υπέροχη ιστορία του Αρκούδου και του Πάπιου που μιλάει για την αγάπη και τη φιλία μέσα από τη πιο χιουμοριστική ιστορία. Βλέπουμε την διαφορετική σημασία της έννοιας της φιλίας για τους δυο τους, από τη μια μεν ο Πάπιος θέλει την καθολική και ολοκληρωτική προσοχή του Αρκούδου και από την άλλη ο Αρκούδος αποζητάει μια φιλία που να του επιτρέπει να περνάει κάποιες ώρες ελευθερίας μόνος του, όμως τονίζει πως το αίσθημα αγάπης είναι κοινό και για τις δύο πλευρές. Εξαιρετική εικονογράφηση, απλό και ουσιαστικό κείμενο γεμάτο χιούμορ αλλά και επαναλαμβανόμενες φράσεις που βοηθούν τα παιδιά να μπορούν να συμμετέχουν αλλά και η υπέροχη προσέγγιση του θέματος κάνουν το βιβλίο να το ζητούν οι μικροί αναγνώστες παραπάνω από μία φορά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *