ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Μόνο ένας πρόεδρος πήγε με φάκελο – πρόταση στον Τζιτζικώστα στην κοπή πίτας της ΟΝΝΕΔ στην Αλεξάνδρεια

Μόνο ένας πρόεδρος πήγε με φάκελο – πρόταση στον Τζιτζικώστα στην κοπή πίτας της ΟΝΝΕΔ στην Αλεξάνδρεια

Όπως γράψαμε τις προηγούμενες ημέρες, η κοπή βασιλόπιτας της ΟΝΝΕΔ Ημαθίας που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξάνδρεια (κλικ ΕΔΩ), πραγματοποιήθηκε με καλεσμένο τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. 

Μετά το τέλος της εκδήλωσης παρατηρήσαμε τον πρόεδρο του Τοπικού Διαμερίσματος Αράχου Αβραάμ Παναγιωτίδη να δίνει έναν φάκελο στον Περιφερειάρχη. 

Μετά από ερώτησή μας μάθαμε πως ο κ. Παναγιωτίδης παρέδωσε ένα έγγραφο στον κ. Τζιτζικώστα σχετικά με τους κινδύνους που υπάρχουν στη διασταύρωση της Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Βέροιας με τον Άραχο. 

Διαβάστε το έγγραφο: 

Αξιότιμε Κύριε Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας,

Ως Πρόεδρος  του Τ.Δ. Αράχου του Δήμου Αλεξάνδρειας, θέλω να σας  επισημάνω τον κίνδυνο της διασταύρωσης μας στο 43οχλμ της παλαιάς Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Βεροίας που εξυπηρετεί το Χωριό μας άλλα και πολλές άλλες Αγροτικές περιοχές.

Η διασταύρωση αυτή είναι τα τελευταία χρόνια ο οδικός άξονας που εξυπηρετείτο μεγαλύτερο ποσοστό των Αγροτικών οχημάτων του κάμπου των Γιαννιτσών και του υπόλοιπου κάμπου για τις μεταφορές των Αγροτικών προϊόντων από και προς τα Εργοστάσια επεξεργασίας τους, π.χ.  προς το εργοστάσιο της Ε.Β.Ζ ,το εργοστάσιο γάλακτος της Vivartia, το εργοστάσιο Ζωοτροφών ΕΛ.ΒΙ.Ζ και τα διάφορα Εκκοκκιστήρια βάμβακος που εδρεύουν στην περιοχή μας.

Δεν θα έπρεπε ποτέ να κατασκευαστεί αυτός ο τόσο σημαντικός και ιδιαίτερος οδικός άξονας, χωρίς την σωστή πρόσβαση στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο της περιοχής .

Όλο σχεδόν τον χρόνο αλλά ιδιαίτερα στην περίοδο της συγκομιδής των Αγροτικών προϊόντων η διασταύρωση αριθμεί πολλά αγροτικά οχήματα.

Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι η κατάσταση των περισσότερων Αγροτικών μεταφορικών Οχημάτων που μεταφέρουν Τεύτλα αλλά και Βαμβάκια δεν είναι καλή λόγο της παλαιότητάς τους .

Παρατηρούμε όμως τους τελευταίους μήνες μια μεγάλη αύξηση των Αυτοκινήτων και ιδιαίτερα των Αλλοδαπών  Φορτηγών που μετακινούνται από το σημείο αυτό.

Η αύξηση οφείλεται στην προσπάθεια των οδηγών να αποφύγουν τα διόδια της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης –Αθηνών στο ύψος των Μαλγάρων αλλά και τα διόδια του Αιγινίου.

Ένα πολύ μεγάλο μέρος και των εγχώριων οχημάτων που θέλει να μετακινηθεί από και προς Αθήνα εξυπηρετείται από την συγκεκριμένη διασταύρωση.

Πολύ μεγάλος είναι και ο αριθμός των παραβάσεων του ορίου ταχύτητας αλλά και των προσπεράσεων στο σημείο αυτό, λόγω και της μεγάλης ευθείας  ( περίπου 3 χλμ )που υπάρχει .

Οι εισηγήσεις των προέδρων του ΚΤΕΛ Ημαθίας, του τοτε Διοικητη της Ε.Β.Ζ  αλλα και του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Πλατέος για την ακαταλληλότητα της διασταύρωσης ηταν προφορικές.

Επισυναπτόμενα Έγγραφα: Ημερήσια διέλευση οχημάτων ΔΕΛΤΑ-Vivartia

Ημερήσια διέλευση οχημάτων ΕΛ.ΒΙ.Ζ

Καταμέτρηση διερχόμενων Οχημάτων από τους κατοίκους.

Με απέραντη Εκτίμηση

Αβραάμ Παναγιωτίδης

Πρόεδρος ΤΔ Αράχου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *