ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΜΕΣΩ ΚΕΠ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Να ενημερώσουμε όσους δεν είχαν διαβάσει παλαιότερες αναρτήσεις μας πως μέσω των ΚΕΠ θα γίνει από 1 Φεβρουαρίου έως 16 Μαρτίου 2012 η καταγραφή όσων δικαιούνται προνοιακά επιδόματα, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Υγείας.
Με την εγκύκλιο καλούνται να καταγραφούν οι δικαιούχοι επιδόματος….
αναπηρίας (τυφλότητας, κωφαλαλίας, τετραπληγίας, παραπληγίας, ακρωτηριασμού σε ασφαλισμένους του Δημοσίου και ανασφάλιστους, βαριάς νοητικής καθυστέρησης, εγκεφαλικής παράλυσης, βαριάς αναπηρίας, συγγενoύς αιμολυτικής αναιμίας, συγγενούς αιμορραγικής διάθεσης, ΣΕΑΑ, νόσου του Χάνσεν και επιδόματος κίνησης), απροστάτευτων ανηλίκων, ομογενών, στεγαστικής συνδρομής συνταξιούχων υπερηλίκων ΟΓΑ, διατροφικού νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων.
Με νεότερη ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας θα ενημερώσει τους δικαιούχους επιδομάτων αναπηρίας σχετικά με τα τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν για την καταγραφή τους και τη σχετική διαδικασία που θα ακολουθήσουν.
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν στο ΚΕΠ ηλεκτρονική αίτηση και να επιδείξουν στον υπάλληλο του ΚΕΠ τα παρακάτω έγγραφα: 
– Έγγραφο αποδεικτικό της ταυτότητάς του.
– Το εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος οικ. Έτους 2010 ή 2011 ή βεβαίωση απόδοσης Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ). 
– Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ). 
– Επίδειξη της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου λογαριασμού πληρωμών ή αντίστοιχης κάρτας του λογαριασμού ή απλού φωτοαντίγραφου αυτών, που θα τηρείται σε πιστωτικό ίδρυμα ή γραφείο ταχυδρομικών επιταγών (ΕΛΤΑ) με δικαίωμα επιλογής από τον δικαιούχο, όπου θα αναγράφεται ο αριθμός IBAN.
– Αναγνωριστική απόφαση δικαιούχου του δήμου ή περιφέρειας ή νομαρχίας σχετικά με τη χορήγηση του επιδόματος. 
– Απόκομμα πληρωμής επιδόματος από τα ΕΛΤΑ για όσους δικαιούχους το διαθέτουν.
proslipsis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *