ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΟΙ ΠΟΛΥΘΕΣΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Στην εποχή της λιτότητας, της ανεργίας και της κρίσης που διανύουμε, με δεκάδες ηθοποιούς και παρουσιαστές να έχουν τεθεί εκτός καλλιτεχνικού χώρου, υπάρχουν και κάποιοι “τυχεροί” που απολαμβάνουν το προνόμιο της πολυθεσίας. Ποιοι είναι ενδεικτικά κάποιοι από τους εν λόγω “ευνοημένους”;
Η πρωτιά ανήκει στον Σπύρο Παπαδόπουλο που παίζει επί τρία επαγγελματικά. Συγκεκριμένα, εκτός από το “Στην υγειά μας” στην κρατική τηλεόραση, πρωταγωνιστεί στην….
παράσταση “Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού” και διαθέτει και δική του εταιρεία παραγωγής. 
Η Ευδοκία Ρουμελιώτη που γνωρίσαμε μέσα από την τηλεοπτική σειρά “Η ζωή της άλλης” και η οποία συμμετέχει στην παράσταση “Ο Βασιλικός” στο Εθνικό Θέατρο σύμφωνα με πληροφορίες που πριν λίγο καιρό είδαν το φως της δημοσιότητας καλύπτει και μια θέση στην Περιφέρεια Αττικής απ’ την οποία σύμφωνα με την ίδια έχει πάρει άδεια άνευ αποδοχών και δεν παραιτήθηκε λόγω της “αβεβαιότητας του επαγγέλματός” της και της ασφαλιστικής κάλυψης και πως σε λίγο καιρό λόγω της θέσης της θα βγει αναγκαστικά στην εργασιακή εφεδρεία. 
Η Ελένη Γερασιμίδου, αντιπρόεδρος του Ταμείου Αλληλοβοηθείας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών πέρα από τη σύνταξη που παίρνει, συμμετέχει στο Τσαντίρι του Λάκη Λαζόπουλου, ως μισθωτή στην παράσταση “Ράους”, στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες ήταν και η μόνη που δεν δέχθηκε μείωση μισθού, ενώ διαθέτει μαζί με τον σύζυγό της Αντώνη Ξένο και την θεατρική εταιρεία Βήματα. 
Μέχρι πέρσι ο Πέτρος Φιλιππίδης ήταν διπλοθεσίτης της tv αφού πρωταγωνιστούσε στο Λάκη το Γλυκούλη και το Πενήντα Πενήντα κάτι που φέτος φαίνεται να το εφαρμόζει στο θέατρο. Βλέπετε, εκτός από τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει στην παράσταση “Χάρολντ και Μοντ” αναμένεται και εκείνος στο “Απατεώνες και Τζέντλεμαν”, ενώ παράλληλα σκηνοθετεί και άλλες τρεις παραστάσεις. 
“Μες στην καλή χαρά” είναι και η Ναταλία Γερμανού, αφού εκτός από τα ψυχαγωγικά καθήκοντα του σαββατοκύριακου, έχει χρεωθεί αντιστοίχως το Chart Show, κάνει ραδιοφωνική εκπομπή και γράφει σε περιοδικό. 
Ο Πέτρος Κωστόπουλος εκτός από τα περιοδικά του, τα ραδιόφωνα, παρουσιάζει το δικό του “Βράδυ” και εμφανίζεται και στην κριτική επιτροπή του Dancing on ice. 
Σε δύο ταμπλό το παίζει και η Έλενα Παπαρίζου η οποία εκτός από τους δίσκους και τις νυχτερινές της εμφανίσεις επί πίστας εκτελεί και χρέη κριτή στο Dancing on ice. 
Η Φαίη Σκορδά, εκτός από τα πρωινά ψυχαγωγικά της καθήκοντα, εκτελεί και χρέη οικοδέσποινας στην εκπομπή “Mommy – Το παιδί μου κι εγώ”. 
Ο Χρήστος Φερεντίνος ετοιμάζεται να “φορτώσει” το τηλεοπτικό του πρόγραμμα, αφού εκτός από το καθημερινό “Πρωινό Ant1”, θα τρέξει ως οικοδεσπότης και τον νέο κύκλο του “Ελλάδα έχεις ταλέντο”.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η “πολυτέλεια” της διπλής εμφάνισης δεν συνοδεύεται απαραίτητα από έξτρα αμοιβή. 
Μια άλλη οικονομική πρακτική που ακολουθούν οι σταθμοί είναι η “αμοιβή-πακέτο”, δηλαδή ένα ποσόν που καλύπτει όλες τις υποχρεώσεις του παρουσιαστή στο ίδιο κανάλι. 
Στις περιπτώσεις, όμως, των ανθρώπων που μοιράζουν τις εμφανίσεις τους σε δύο κανάλια ή σε διαφορετικούς χώρους οι αμοιβές είναι φυσικά ξεχωριστές.
metrogreece

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *