ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΕΚΤΑΚΤΟ Δ.Σ. ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Από αριστερά ο Γ. Παπαδήμας και ο Γ. Ουσταμπασίδης
 Οι κόντρες, οι φωνές και τα μαλώματα έκλεψαν την παράσταση στην σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του εμπορικού συλλόγου Αλεξάνδρειας. 
Ο λόγος της έκτακτης συνεδρίασης ήταν η άμεση απόφαση κινήσεων του συλλόγου αναφορικά με το ζήτημα απομάκρυνσης του υποκαταστήματος ΙΚΑ Αλεξάνδρειας. 
Από αριστερά ο Μπ. Πλατσάς και ο Γ. Τσαρτσάνης
Την εισήγηση του θέματος έκανε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Γιάννης Ουσταμπασίδης που τόνισε πως η παραμονή του υποκαταστήματος ΙΚΑ Αλεξάνδρειας είναι απαραίτητη καθώς το υποκατάστημα εξυπηρετεί 45000 άτομα και η ενδεχόμενη μετακίνησή του στη Βέροια, θα πλήξει σοβαρά και την αγορά της Αλεξάνδρειας. Ύστερα από κουβέντα που έκανε…

με τον διευθυντή του Ικα Αλεξάνδρειας, ενημερώθηκε πως υπάρχει έντονη φημολογία για το κλείσιμο του υποκαταστήματος με τους γιατρούς να συνεχίζουν την απασχόλησή τους στο Κέντρο Υγείας και κάποιους διοικητικούς υπαλλήλους να απασχολούνται στον δήμο Αλεξάνδρειας. 

Παίρνοντας τον λόγο ο γραμματέας του συλλόγου Γιώργος Παπαδήμας συμπλήρωσε πως θα χρειαστεί να συνταχθεί ένα χαρτί από πλευράς εμπορικού συλλόγου που θα αναφέρει τους λόγους για τους οποίους το υποκατάστημα θα πρέπει να παραμείνει στην Αλεξάνδρεια και να κοινοποιηθεί σε όλους τους φορείς. 
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Γιάννης Τσαρτσάνης που ανέφερε πως θα πρέπει να αποφασιστεί για το τι θα είναι αυτό το χαρτί που θα σταλεί, τι μορφή θα έχει κλπ. Ο Γ. Τσαρτσάνης είπε πως το συγκεκριμένο θέμα απασχόλησε τον ίδιο και την παράταξη του δικού του ψηφοδελτίου για 20 μέρες και η πλευρά Γ. Ουσταμπασίδη την παρουσίασε ως δική της. Είχε ενημέρωση ο ίδιος από τον Δ. Δημητριάδη πως υπάρχει προεδρικό διάταγμα για συρρίκνωση όλων των υπηρεσιών κατά 30%. Ύστερα από επικοινωνία που είχε με την κυρία Καρανικόλα από την διοίκηση του Ικα, πληροφορήθηκε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για το 2012 για το Ικα Αλεξάνδρειας όπως το πλάνο της διοίκησης του Ικα θα γίνει μέσα στον Ιανουάριο. Γιαυτό και με δική του πρωτοβουλία συγκάλεσε το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο για να αποφασιστεί από κοινού πως ακριβώς θα κινηθεί ο εμπορικός σύλλογος επί του θέματος. Το χαρτί που θα συνταχθεί θα πρέπει να γίνει άμεσα για να μπορέσουμε να προλάβουμε τις εξελίξεις, όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Στάθηκε τέλος στην απουσία του Γ. Παπαδόπουλου και της Γ. Γκιουρτζή από μία τόσο σοβαρή συνεδρίαση. 
Στην δευτερολογία η κατάσταση ξέφυγε. Οι τόνοι ανέβηκαν και κυριάρχησαν οι κόντρες για το ποιος θα μιλήσει, ποιος διακόπτει ποιον και ποιος έπρεπε να ενεργήσει και πως. Η ειρωνεία και οι φωνές έπαιρναν και έδιναν για αρκετή ώρα. Τον ρόλο του πυροσβέστη επιτυχώς ανέλαβε ο Μπάμπης Πλατσάς που έριξε τους τόνους με μία ενωτική ομιλία. Ο Γιώργος Παπαδήμας δήλωσε πως αν επαναληφθεί αυτή η στενάχωρη κατάσταση θα αποχωρήσει από την επόμενη συνεδρίαση. 
Στο θέμα του Ικα αποφασίστηκε πως το θέμα θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί πολύ σύντομα. 
Αύριο στο blog μας και τα επίμαχα βίντεο με τις τοποθετήσεις και την κόντρα στην συνεδρίαση. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *