ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Θέμα ημερών είναι η έκδοση προκήρυξης για την εισαγωγή (μάλλον 80) σπουδαστών στην Ενιαία Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, μέσω γραπτού διαγωνισμού που κατά πάσα πιθανότατα θα διεξαχθεί στις αρχές της άνοιξης.

Ήδη το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξέδωσε δύο υπουργικές αποφάσεις αποτελούν προάγγελο της προκήρυξης, αντίστοιχα για…
την ανασυγκρότηση της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων και της Επιτροπής Επιλογής Θεμάτων.
Λίγες εβδομάδες νωρίτερα το υπουργείο εξέδωσε απόφαση με την οποία καθορίζει την εξεταστέα ύλη, τα εξεταζόμενα μαθήματα και τη διαδικασία διεξαγωγής του διαγωνισμού (δείτε το σχετικό δημοσίευμα ΕΔΩ). Σύμφωνα με αυτή, οι υποψήφιοι θα εξετασθούν σε δύο στάδια, το προκαταρκτικό και το τελικό. Κατά το προκαταρκτικό στάδιο στα μαθήματα “Οργάνωση και Λειτουργία του Κράτους” και “Πολιτική οικονομία και Δημόσια Οικονομική”. Κατά το τελικό στάδιο η εξέταση περιλαμβάνει:
α) υποχρεωτική γραπτή δοκιμασία στο γνωστικό πεδίο Δημόσια Διοίκηση και
β) γραπτή και προφορική εξέταση σε ένα ακόμη γνωστικό πεδίο από τα ακόλουθα: 1. περιβάλλον ποιότητα Ζωής 2. Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις 3. Εφαρμοσμένη πληροφορική 4. Κοινωνική Διοίκηση 5. Οικονομική του Χώρου και περιφερειακή πολιτική.
Όλοι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν και σε μία ξένη γλώσσα της επιλογής τους, μεταξύ αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής, ισπανικής ή ιταλικής.
proslipsis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *