ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Στο σχολείο χωρίς νέο self test οι μαθητές αύριο Δευτέρα 1 Νοεμβρίου

Στο σχολείο χωρίς νέο self test οι μαθητές αύριο Δευτέρα 1 Νοεμβρίου

Δεν χρειάζεται νέο self test για να πάνε οι μαθητές στο σχολείο αύριο Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021.

Η νέα δήλωση του self test πρέπει να γίνει έως το πρωί της Τρίτης, πριν το σχολείο.

Μέχρι τότε θα πρέπει να κάνουν το νέο self test οι μαθητές.

Η διαδικασία αλλάζει και πλέον η δήλωση θα γίνεται στο edupass.gov.gr για τα δημόσια σχολεία. Στα ιδιωτικά τα δεδομένα μένουν ως έχουν.

Από την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 έως και το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 οι μαθητές όλων των βαθμίδων μπορούν να προμηθευτούν πέντε δωρεάν self test από τα φαρμακεία.

Τα συγκεκριμένα τεστ θα θα καλύψουν την ανάγκη αυτοδιαγνωστικού ελέγχου κατά το διάστημα 5 έως 22 Νοεμβρίου, ενώ το αποτέλεσμα πρέπει να δηλωθεί στη πλατφόρμα edupass.gov.gr.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τις οδηγίες από το υπουργείο Παιδείας:

– Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες

– Οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος (δηλ. κρούσμα σε συμμαθητή),

– Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορονοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες

– Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου)

– Το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο

Διευκρινήσεις για το edupass.gov.gr και ιδιωτικά σχολεία

Η πλατφόρμα edupass.gov.gr θα τεθεί σε λειτουργία την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου και για την ώρα αφορά μόνο τα δημόσια σχολεία.

Έτσι, οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία θα εξακολουθήσουν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19, ακολουθώντας την ιδία ακριβώς διαδικασία που ακολουθούν μέχρι και σήμερα.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *