ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Χρήστος Αντωνίου: “Τα συλλαλητήρια δεν λύνουν τα σοβαρά εθνικά θέματα – η κληρονομιά της Μακεδονίας είναι Ελληνική”

Χρήστος Αντωνίου: “Τα συλλαλητήρια δεν λύνουν τα σοβαρά εθνικά θέματα – η κληρονομιά της Μακεδονίας είναι Ελληνική”

Ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Αντωνίου πήρε θέση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook για το θέμα του συλλαλητηρίου αλλά και την ονομασία της Μακεδονίας. 

Δείτε τι έγραψε: 

Τα συλλαλητήρια δεν προσφέρουν ούτε βοηθούν στην επίλυση σοβαρών εθνικών θεμάτων.

Αντίθετα δυσκολεύουν και ακυρώνουν τους χειρισμούς της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας.

Επι πλέον διχάζουν τον Ελληνικό Λαό σε δήθεν πατριώτες και μη .

Κερδισμένοι απο τέτοιες εκδηλώσεις σαν τη χθεσινή είναι ακραίοι εθνικιστές και κάθε λογής πατριδοκάπηλοι που προσπαθούν να στήσουν καριέρες εκμεταλλευόμενοι τα πατριωτικά αισθήματα του λαού.

Να μην ξεχνάμε ότι τις μεγαλύτερες καταστροφές σαν χώρα τις υποστήκαμε από άστοχους και επικίνδυνους, τυχωδιωκτικούς χειρισμούς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μικρασιατική καταστροφή και η διχοτόμηση της Κύπρου.

Εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με το συναίσθημα αλλά με την εκτίμηση των διεθνών συσχετισμών και την οικοδόμηση κατάλληλων συμμαχιών.

Και κάτι τελευταίο για τους Βόρειους γείτονες.

Η κληρονομιά της αρχαίας Μακεδονίας είναι αποκλειστικά Ελληνική.

Ας το καταλάβουν και ας αφήσουν τους αστείους και προκλητικούς αλυτρωτισμούς .

Για το ονοματολογικό η θέση μου είναι,σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα ισχύσει έναντι όλων. (θέση Βουκουρεστίου).

Στη βάση αυτής της θέσης πρέπει η κυβέρνηση να επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση των πολιτών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου.

Η Ελλάδα παρά τα οικονομικά της προβλήματα είναι χώρα ισχυρή και αποτελεί πόλο σταθερότητας και ασφάλειας στη περιοχή.

Τα Βαλκάνια είναι η οικονομική μας ενδοχώρα και ο ζωτικός οικονομικός μας χώρος.

Πρέπει να ηγεμονεύσουμε σε αυτόν χώρο και επομένως έχουμε συμφέρον να λύσουμε με επωφελή τρόπο (win win) τις διάφορες ιστορικές εκρεμμότητες.

25 Comments

  • Μαζεψου χρηστο.. Με την ιστορια μας δε παιζει κανεις μη γινεσαι προδοτης

  • Βρε ουστ

  • Μια πολύ απλή ερώτηση. Τα συλλαλητήρια που δεν προσφέρουν και δε βοηθούν στην επίλυση σοβαρών εθνικών θεμάτων πρέπει να τα καταργήσουμε; Μήπως πρέπει να κάνουμε συλλαλητήρια μόνο για τους μπαχαλάκηδες και για τους περιθωριακούς; Τα συλλαλητήρια με 500.000 κόσμο το λιγότερο πρέπει να καταργηθούν και να επιτρέπονται μόνο οι πορείες των αριστερόφρονων που αποτελούνται από 50 άτομα το πολύ; Ένας άνθρωπος που πιστεύει στο δημοκρατικό πολίτευμα δε φοβάται τα συλλαλητήρια, ούτε φροντίζει με την επαίσχυντη ΕΡΤ να τα υποβαθμίζει και να τα ρίχνει στο σκοτάδι της αριστερής αντίληψης για την ενημέρωση. Η Ελλάδα δε θα γίνει ΠΟΤΕ Σοβιετία πλημμυρισμένη από την αριστοτεχνική αριστερή προπαγάνδα.

  • Toso empistosini sas exei o laos fanike apo thn simetoxi poy eixe sto silalitirio anathema thn ora poy sas psifisa

  • Σίγουρα δεν έχεις επαφή με το περιβάλλον τι του δώσατε να πιει .

  • Άσε μας ρε Χρήστο, οι θέσεις της αριστεράς για την Μακεδονία είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Βασικά το όλο ζήτημα άρχισε με τις συμφωνίες του ΚΚΕ και των ΚΚ των βαλκανικών χωρών. Ανεξάρτητη Μακεδονία σε μια βαλκανική ομοσπονδία θέλατε. Αυτά σας μάθαιναν στην ΚΝΕ. Στον εμφύλιο χρησιμοποιήσατε τους σλαβόφωνους και τους τάξατε αυτονομία για να πολεμήσουν μαζί σας. Έτσι δώσατε άλλο ένα πάτημα στην προπαγάνδα τους, λένε ότι στον εμφύλιο πολέμησαν για την ανεξαρτησία τους από την Ελλάδα. Πατριώτης και αριστερός είναι λέξεις αντίθετες.
    Για να μαθαίνει ο κόσμος την στάση της αριστεράς στο σκοπιανό.

  • Μιλάνε για στήσιμο καριέρας και διχασμό αυτοί που στήναν κρεμάλες στο Σύνταγμα χέρι χέρι με τους Χρυσαυγίτες και το παίζαν αγανακτισμένοι μέχρι να πάρουν την εξουσία και να διορίσουν τα σόγια τους μέχρι 3ου και 4ου βαθμού.
    Αυτοί που ο αρχηγός τους ο Τσίπρας είπε «Ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν».

  • Χαμένο ……. να φύγεις να ξεκουμπιστείς ……………….

  • Προδώστε το όνομα κόντρα στον λαό και μετά ξεκινάει το σόου…

  • 500.000 όλοι εθνικιστές και δήθεν πατριώτες. Ψηφίστε εσείς να δούμε μετά αν κάνει λάθος ο λαός. Να καταλάβουμε επιτέλους ποιοι τέλος πάντων είναι οι Πατριώτες και ποιοι οι Προδότες.

  • ΤΑΣΟ ΧΘΕΣ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕΙΣ.ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΧΡΗΣΤΟ.ΡΕ ΧΡΗΣΤΟ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΤΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΤΕ ΔΙΟΔΙΑ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΝΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΝΙΚΗ?Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΣ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ.ΑΞΙΑ ΕΧΕΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΧΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΧΡΗΣΤΑΚΗ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ.ΠΑΛΕΨΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΧΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ .ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΕΜΙΣΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΨΕΥΤΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΧΡΗΣΤΟ.Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΣΟΥ ΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΥΤΑ.Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.

  • ΧΡΗΣΤΟ ΘΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΟΥΝΕ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΩΡΑ.ΕΧΕΤΕ ΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ.

  • Αυτήν η φάρσα που λέγεται Ελληνικό κράτος δεν είναι ούτε 200 ετών πατέντα. Απ την άλλη εμείς οι Έλληνες είμαστε χιλιάδων ετών!! Συνεχιστές της υπέρλαμπρης ιστορίας μας, ιδίως οι ντόπιοι ρουμλουκιώτες που είμαστε οι αυθεντικοί Μακεδόνες απόγονοι των ενδόξων προγόνων μας! Το όνομα της ταυτότητας μας και η ιστορία μας δεν παραχωρείται ούτε δανείζεται! Η Μακεδονία που ονειρεύονται οι βόρειοι βάρβαροι γείτονες και λοιποί είναι βάσει χαρτών της οθωμανικής αυτοκρατορίας που καμία σχέση δεν έχουν με την αρχαία Μακεδονία και την ιστορία της που γεωγραφικά είναι σχεδόν όλη αυτήν που κατέχουμε σήμερα. Όποιος θεωρεί εκείνους τους χάρτες απ το βιλαέτι σαν αντιπροσωπευτικούς είναι σαν να αναγνωρίζει την ύπαρξη της οθωμανικής αυτοκρατορίας στις μέρες μας. Εξωφρενικό και γελοίο συνάμα.

  • Γνωρίζω καλά άτομα που ψήφισαν στις δύο τελευταίες εκλογές τον ΣΥΡΙΖΑ και πολύ πιθανό να ψήφισαν και σένα(σταυρό) και παραβρέθηκαν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, Δεν έχεις το δικαίωμα να αποκαλείς άκρο και ακροδεξιούς τους ψηφοφόρους σου που έφαγαν τον παπά και σας ψήφισαν . Όσο για τα οιπολοιπα θα έχεις την ευκαιρία να μας τα πεις και από κοντά , εκτός αν αλλάξεις τόπο μόνιμης κατοικίας . ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΣΗΚΏΣΕΤΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΌ ΒΆΡΟΣ ΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΠΌΦΑΣΗΣ ΧΩΡΊΣ ΝΑ ΠΡΟΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΊΑ ΜΑΣ , Ε ΤΟΤΕ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΊΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ.

  • Χρίστο Αντωνίου. Κατά αρχήν κανείς δεν μπορεί να σε πάρει στα σοβαρά γιατί ανήκεις στους ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ και θα ψηφήσεις ότι σου πούνε γιατί δεν έχεις δικιά σου πρωτοβουλία. Έπειτα μην ξεχνάς πως είσαι μιας χρήσεως. Σε λίγο θα ονομάζεσαι πρώην. Με την ψήφο σου στην Βουλή έκανες όλους τους Έλληνες φτωχότερους. Ψήφησες μείωση συντάξεων και αφορολόγητου, σε ποιους έκανες κακό στο κεφάλαιο μήπως? Και έρχεσαι τώρα να μας κάνεις μαθήματα πατριωτισμού και συνέπειας. Εσύ και όλο το συνάφη σου χαρακτηρίζεις τους ανθρώπους που πήγανε στο συλλαλητήριο εθνικιστές και πατριδοκάπηλους , μα δεν ντρέπεσαι καθόλου? Αν είναι τόσοι πολύ οι εθνικιστές ζήτω που καήκατε. Τόσο ανεγκέφαλοι είστε? Ντροπή σου.

  • χρηστο εισαι για μεταγραφη στα ΣΚΟΠΙΑ

    • Δεν εχει και εξοδα τι ονομα εχει η πολη που γενηθηκε θυματε απο που προερχετε τα παραδωσαν ολα οπως στην βαρκιζα ….και φορο στον αερα που αναπνεουμε..

  • ΧΡΗΣΤΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΜΟΥΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΑΥΡΟ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕΣ, ΘΑ ΕΣΒΗΝΕΣ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ Η΄ ΘΑ ΕΛΑΤΩΝΕΣ ΚΑΠΩΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ. ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΑΥΤΟΝ ΜΕ ΕΒΑΛΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΥΒΑΛΑΩ ΣΕ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΓΟΛΓΟΘΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΕΙ ΑΣΧΗΜΟ ΤΕΛΟΣ. ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ-ΑΝ ΠΟΤΕ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΝΟΥΝ, ΘΑ ΣΟΥ ΒΑΛΩ ΜΙΣΟΦΕΓΓΑΡΟ!

  • Συνεχίστε εκεί στο σύριζα να αγνοείτε τη βούληση του λαού και σας βλέπω να έχετε την τύχη του”πατερούλη”τσαουσεσκου

  • ευτυχως δε σε ψηφισα κυρ χρηστο.
    παπα εγω δεν εφαγα απο τα λογια σου.

    αντε σπιτι τωρα γιατι εκει θα καταληξεις ακολουθωντας τοσο πιστα το κυμα του κομματος σου.
    θα επανελθετε στα ιδια ποσοστα σας και εκει που ανηκετε.
    ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ

  • ΤΕΛΙΚΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΛΕΕΙ ΠΑΡΑΔΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

  • Και ποιος σας είπε κ. Αντωνίου ότι ο λαός συμφωνεί με τη θέση του Βουκουρεστίου; Αν σας ενδιέφερε η γνώμη του λαού θα κάνατε δημοψήφισμα.. το 80% και πλέον των Ελλήνων διαφωνεί με την παραχώρηση του όρου Μακεδονία… αλλά εκεί δεν θα μπορούσατε το ΟΧΙ να το κάνετε ΝΑΙ για δεύτερη φορά και η καρέκλα είναι πολύ γλυκιά για να την απαρνηθείτε για χάρη του εθνικού συμφέροντος και την προάσπιση της ιστορικής αλήθειας..

  • Αντίθετα δυσκολεύουν και ακυρώνουν τους χειρισμούς της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας.
    ΑΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.

  • Άντε γεια…Να τους χαίρεστε όσοι τους ψηφίσατε.Μόνο τα φράγκα σας νοιάζουν για αυτό καταντήσαμε να μας κυβερνούν οι ασήμαντοι.

  • ΄΄Να μην ξεχνάμε ότι τις μεγαλύτερες καταστροφές σαν χώρα τις υποστήκαμε από άστοχους και επικίνδυνους, τυχοδιωκτικούς χειρισμούς.΄΄
    Όπως π.χ. το δημοψήφισμα, που από ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *