ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Πολιτικά ανέκδοτα

Πολιτικά ανέκδοτα

Γράφει ο Τοπάλης Δημήτριος

Είναι σε όλους γνωστό, ότι τα καλύτερα ανέκδοτα είναι αυτά, που αναφέρονται στους Πόντιους. Είναι επίσης γνωστό ότι τα ανέκδοτα αυτά τα δημιουργούν κυρίως οι Πόντιοι, έχοντας μέσα τους μια δυνατή δόση αυτοσαρκασμού.

Στο Νομό της  Άρτας υπάρχουν ελάχιστοι Πόντιοι αλλά, φαίνεται, πως οι Αρτινοί επηρεάστηκαν κι έχουν επιδοθεί στη δημιουργία περίφημων ανέκδοτων. Ένα παιδί από την Άρτα, που ακούει στο όνομα Αλέξης Τσίπρας και τυχαίνει, με 50 έδρες μπόνους, να είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας,  ασχολείται τώρα τελευταία με τέτοια ανέκδοτα.

Πρώτα έβαλε τη γυναίκα του την κ. Περιστέρα, ή Παλόμα ή Μπέτυ Μπαζιάνα να πει το πρώτο …σπουδαίο ανέκδοτο, αρτινής παραγωγής: Ο κ. Τσίπρας δεν πρόδωσε, δεν εξαπάτησε, δεν είπε ψέματα!!!

Όπως ήταν φυσικό με τη δήλωση αυτή γέλασε κάθε πικραμένος κι αν τα θέατρα είχαν καλούς επιθεωρησιογράφους , είναι σίγουρο, πως η δήλωση αυτή θα γινόταν μια υπέροχη , απολαυστική επιθεώρηση.

Δεν αρκέστηκε όμως στη δόξα του παραπάνω ανέκδοτου ο Πρωθυπουργός, με το μπόνους των πενήντα εδρών και τα δεκανίκια του κ. Πάνου Καμένου. Ήθελε να κάνει τον κόσμο να γελάσει περισσότερο και να το ευχαριστηθεί, για να πάνε τα φαρμάκια κάτω.

Πήγε, που λέτε, στο Νταβός, μέσα στα χιόνια και το χαλασμό και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων κ. Ζόραν Ζάεφ. Τον είδε θαρρετά στα μάτια, κατάλαβε ότι δε γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα και το πολιτικό παρελθόν του κ. Τσίπρα, που στην Ευρώπη και αλλού τον αποκαλούν με το επίσημό του όνομα «KOLOTUMBA», και ξεφούρνισε το δεύτερο μεγάλο ανέκδοτο, αρτινής επίσης προέλευσης: Να προχωρήσεις και να πεις την αλήθεια στο λαό σου όπως εγώ!!!!

Εδώ δε γέλασε ο κάθε πικραμένος. Εδώ ξεκαρδίστηκε όλη η οικουμένη. Στα νησιά Φίτζι γελούσε ο λαός ασταμάτητα για τρεις ολόκληρες ημέρες. Στις Φιλιππίνες, σε σχετικό διαγωνισμό των μέσων μαζικής επικοινωνίας ανακηρύχτηκε το καλύτερο ανέκδοτο των τελευταίων 30 χρόνων και το έγραψαν με χρυσά γράμματα στο μνημείο ανέκδοτων, που υπάρχει στη Μανίλα.

Ο Τούρκος Σουλτάνος Ταγίπ Ερντογάν, όταν άκουσε το ανέκδοτο αυτό δήλωσε: Ο κ. Τσίπρας είναι άπαιχτος!!! Ξεπέρασε κι εμένα,  που είπα τώρα τελευταία ένα πολύ ωραίο ανατολίτικο ανέκδοτο, για τα 30 νησιά του Αιγαίου, που διεκδικούμε κατά παράβαση της συνθήκης της Λωζάνης!!!

Η κ. Μέρκελ μαζί με τον κ. Σουλτς πήγαν στο Ράιχσταγκ, συνεδρίασαν κι ύστερα από πολλές ώρες συνέταξαν και έστειλαν στον κ. Τσίπρα μια συγχαρητήρια επιστολή, όπου επισημαίνουν, ότι σκέφτονται σοβαρά, να τον τιμήσουν με τον τίτλο του πιο φιλαλήθη πρωθυπουργού!!! Λένε πολλά στην επιστολή τους αλλά η ουσία είναι μία και μοναδική. Θαυμάζουν ομαδικά στη Γερμανία το σθένος του κ. Πρωθυπουργού και τη διάθεσή του να λέει πάντα την αλήθεια και μόνο την αλήθεια.

Οι Γάλλοι, που πριν λίγο καιρό τον βράβευσαν για το σθένος του, θέλησαν να τον τιμήσουν και για τη φιλαλήθειά του. Κατάλαβαν όμως ότι δύο απανωτά βραβεία στο ίδιο πρόσωπο, σε διάστημα ορισμένων εβδομάδων, θα ήταν μια μεγάλη υπερβολή κι έτσι αρκέστηκαν σ’ ένα τηλεφώνημα γεμάτο με συγχαρητήρια.

Το πιο καλό όμως το άφησα για το τέλος. Ο βενεζουελάνος Πρόεδρος  Νικολάς  Μαδούρο Μόρος, μόλις έμαθε το ανέκδοτο, που πλάστηκε και πρωτακούστηκε στο Νταβός, αποφάσισε τα παρακάτω: 1ον Να εγγράψει τον κ. Πρωθυπουργό της Ελλάδας στον κατάλογο με τις εξέχουσες προσωπικότητες, που τιμούν την ανθρωπότητα. 2ον Να τον ανακηρύξει επίτιμο δημότη του Καράκας και να του παραχωρήσει ένα οικόπεδο 300 εκταρίων για να χτίσει, όποτε θελήσει, τη χαθιέντα του και 3ον Να του στείλει δύο τάνκερ γεμάτα με πετρέλαιο από τον κόλπο του Μαρακαΐμπο για να ανακουφιστούν τα οικονομικά της ταλαίπωρης πατρίδας μας.

Τελικά, τα ανέκδοτα αρτινής προέλευσης είναι προσοδοφόρα!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *