ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Στους μακεδονικούς τάφους και στη Σχολή Αριστοτέλη το Δημοτικό Σχολείο Νησίου

Στους μακεδονικούς τάφους και στη Σχολή Αριστοτέλη το Δημοτικό Σχολείο Νησίου

nisioΤην Τρίτη 12 Απριλίου, το Δημοτικό Σχολείο Νησίου επισκέφτηκε δύο από τους Μακεδονικούς τάφους των Λευκαδίων: της Κρίσεως, το οποίο είναι ένα πολύ ιδιαίτερο και καλοδιατηρημένο ταφικό μνημείο της αρχαίας Μίεζας, που οφείλει την ονομασία του στη ζωγραφική παράσταση που τον διακοσμεί και έχει ως θέμα την κρίση του νεκρού και τον Μακεδονικό τάφο των Ανθεμίων, που τον κοσμούν υπέροχα άνθη στην οροφή του προθάλαμου.

Ο κύριος Δημητρούσης Δημήτρης, επιμελήθηκε της ξενάγησης του σχολείου, δίνοντας εξειδικευμένες πληροφορίες για τον τρόπο ανασκαφής, τους κινδύνους κατά την ανασκαφή, τον τρόπο με το οποίο έφτιαχναν τα χρώματα και τον τρόπο που έκοβαν με ακρίβεια το μάρμαρο στην αρχαιότητα.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη σχολή του Αριστοτέλη. Εκεί, μίλησε ο κύριος Παξιμαδάκης Αντώνης για τη συμβολή της διδασκαλίας του Αριστοτέλη στην πολιτική και τη φιλοσοφία. Έπειτα, μαθητές και δάσκαλοι παρακολούθησαν ταινία σχετικά με τις Νύμφες στις οποίες ο χώρος της σχολής είναι αφιερωμένος, και τέλος, επισκέφτηκαν τον καταπράσινο χώρο της σχολής (το Νυμφαίο).

Το Δημοτικό Σχολείο Νησίου τους ευχαριστεί πολύ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *