ΑΘΛΗΤΙΚΑ posted by

Βράβευσε αθλητές – μαθητές και από την Αλεξάνδρεια η Μητρόπολη (φώτο)

Βράβευσε αθλητές – μαθητές και από την Αλεξάνδρεια η Μητρόπολη (φώτο)

ierΟλοκληρώθηκαν το Σάββατο 4 Ιουνίου το πρωί οι εργασίες του 22ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου των ΚΒ΄ Παυλείων, που φέτος είχε ως θέμα: «Απόστολος Παύλος και Φιλόσοφοι – 2400 χρόνια από τη γέννηση του Αριστοτέλη» και διεξήχθη από 2 έως 4 Ιουνίου στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Δήμου Βέροιας.

Βραβεύσεις μαθητών της Ημαθίας.

Όπως κάθε χρόνο στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου βραβεύτηκαν από την Ιερά Μητρόπολη μαθητές και μαθήτριες σχολείων (Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο) της Ημαθίας, καθώς και αθλητικών φορέων που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο, πανευρωπαϊκό ή διεθνές επίπεδο κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε. Τις απονομές έκαναν οι Αρχιερείς – εκπρόσωποι των Εκκλησιών καθώς επίσης και καθηγητές που μετείχαν στο Συνέδριο ως εισηγητές.

Το θέμα του Συνεδρίου των ΚΓ΄ Παυλείων (Ιούνιος 2017)

O Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου ομ. Καθηγητής κ. Ιωάννης Καραβιδόπουλος ανακοίνωσε στους συνέδρους το θέμα του επόμενου Συνεδρίου (ΚΓ΄ Παύλεια – Ιούνιος 2017) που θα είναι: «Πόλεμος και Ειρήνη, κατά τον Απόστολο Παύλο».

«Χρώμα Βυζαντίου». 3η Έκθεση έργων της Σχολής Βυζαντινών Τεχνών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά τις ημέρες του Συνεδρίου στο φουαγιέ της Αντωνιάδειας Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών λειτούργησε η 3η Έκθεση έργων της Σχολής Βυζαντινών Τεχνών (κλικ ΕΔΩ) της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά από το 1996 (φέτος κλείνει 20 χρόνια λειτουργίας). Στη Σχολή δίδαξαν κατά καιρούς και διδάσκουν καταξιωμένοι αγιογράφοι, ζωγράφοι, ψηφιδογράφοι αλλά και συντηρητές αρχαίων και βυζαντινών κειμηλίων. Λειτουργούν τμήματα αγιογραφίας, ψηφιδογραφίας, ξυλογλυπτικής, υαλογραφίας, παιδικά τμήματα, σεμινάρια κλπ. Την επόμενη χρονιά θα λειτουργήσουν δύο νέα τμήματα εγκαυστικής (φαγιούμ) και ξηρογραφίας – νωπογραφίας.

Δείτε εικόνες:

 

Πηγή: imverias.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *