ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ posted by

Πως μπορείτε να ψηφίσετε αν δεν έχετε ταυτότητα!

Πως μπορείτε να ψηφίσετε αν δεν έχετε ταυτότητα!

kalpi2Μία σειρά από δικαιολογητικά γίνονται δεκτά από τους δικαστικούς αντιπροσώπους κατά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των ψηφοφόρων στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Έτσι εκτός από την ταυτότητα οι ψηφοφόροι μπορούν να επιδείξουν στην εφορευτική επιτροπή είτε το δίπλωμα οδήγησης είτε ακόμη και το βιβλιάριο ασθενείας του Ασφαλιστικού τους Ταμείου ώστε να ψηφίσουν.

Σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία οι εκλογείς προσέρχονται στο κατάστημα της ψηφοφορίας και παρουσιάζονται στην εφορευτική επιτροπή, η οποία αναγνωρίζει την ταυτότητά τους και επαληθεύει την εγγραφή τους στον εκλογικό κατάλογο.

Οι εκλογείς μπαίνουν στο κατάστημα της ψηφοφορίας ένας- ένας ή σε μικρές ολιγάριθμες ομάδες, με τη σειρά της προσέλευσής τους και όπως ειδικότερα καθορίζει κάθε εφορευτική επιτροπή. Η αναγνώριση των εκλογέων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος γίνεται με βάση την αστυνομική τους ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή….διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *