ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ posted by

Ανακοινώσεις το απόγευμα για τα νέα μέτρα

Ανακοινώσεις το απόγευμα για τα νέα μέτρα

Το απόγευμα της Τρίτης 2 Νοεμβρίου 2021 ο Θάνος Πλεύρης θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας τον χειμώνα.

Σε λίγες ώρες ανακοινώνονται τα νέα μέτρα για την ανακοπή της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη νέα έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, στη 1 το μεσημέρι συνεδριάζει η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων, ενώ το απόγευμα, στις 18:00, θα κάνει τις ανακοινώσεις ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Οι αριθμοί νεκρών, διασωληνωμένων και κρουσμάτων είναι αμείλικτοι, όμως η κυβέρνηση -παρά τις παραδοχές των ειδικών για την αποτελεσματικότητα που θα είχε ένα lockdown σε αυτή τη φάση- δεν θέλει να βάλει στο κάδρο των περιορισμών τους εμβολιασμένους, «ζυγίζοντας» το πολιτικό και οικονομικό κόστος που θα είχε μια τέτοια απόφαση.

Ποια νέα μέτρα είναι στο τραπέζι

Οι καταστηματάρχες της εστίασης έχουν ενημέρωση ότι θα τεθεί στο τραπέζι τα όριο επισκεψιμότητας των πελατών στα καταστήματα εστίασης, ωστόσο, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα μπει ωράριο στη διασκέδαση, όπως συνέβη και παλαιότερα. Δηλαδή, τα μαγαζιά θα κλείνουν στη 1 το βράδυ, προκειμένου να μπει φρένο.

Παράλληλα, φαίνεται ότι επιστρέφουν οι καθήμενοι, ενώ οι όρθιοι στα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης θα αποτελέσουν ένα σύντομο «διάλειμμα» από την κανονικότητα που έχει πια καθιερωθεί.

Η κυβέρνηση θέλει επίσης να εστιάσει, όχι μόνο στους ανεμβολίαστους, αλλά και στην ανάγκη να κάνουν οι εμβολιασμένοι την τρίτη δόση, παρότι, προς στιγμή το ΕΣΥ «γονατίζει» από ανθρώπους που δεν έχουν κάνουν ακόμα ούτε την πρώτη δόση.

Άλλα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί ήδη από χθες, μετά το πέρας της χθεσινής σύσκεψης, είναι οι εντατικοί έλεγχοι ότι τηρούνται τα μέτρα, εκστρατείες ενημέρωσης για το εμβόλιο και κίνητρα σε ιδιώτες γιατρούς για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Επίσης, σχεδόν βέβαιο είναι το αυξημένο testing, με επέκταση των rapid test από δύο που είναι σήμερα σε τρία σε εβδομαδιαία βάση, για όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως του αντικειμένου εργασίας τους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου πάντως επιβεβαίωσε στη χθεσινή τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, τα νέα μέτρα, που όμως τα ονόμασε «προσαρμογές», που θα αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους.

Τέλος, η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει με… SMS «προτροπής» τους ανεμβολίαστους -αλλά μόνο όσους είναι στην άυλη συνταγογράφηση- να κάνουν τελικά το εμβόλιο.

Εκτός βέβαια από το γεγονός ότι προσωπικά δεδομένα πήγαν «περίπατο» και παραχωρήθηκαν από την πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, οι ειδικοί απορρίπτουν ότι μπορεί ένα τέτοιο μέτρο να συμβάλλει αποτελεσματικά.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *