ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Το παιδικό βιβλίο που προτείνει η Power Book Girl

Το παιδικό βιβλίο που προτείνει η Power Book Girl

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ…ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕΝΕΙ;

Εκδόσεις: Διόπτρα

Συγγραφέας: Φρόσω Φωτεινάκη

Προτεινόμενη Ηλικία:4+ Ετών

Φθινόπωρο στην Αθήνα και τα σύννεφα παίζουν κυνηγητό στον ουρανό. Ο Ιορδάνης και η αδερφή του, η Νεφέλη, είναι έτοιμοι να περάσουν ακόμη ένα Σαββατοκύριακο. Όμως για εκείνον δεν είναι το ίδιο. Γεμάτος παράπονο ρωτάει τη μαμά του αν χρειάζεται κι αυτό το Σαββατοκύριακο να αλλάξουν σπίτι και να μαζέψουν τα πράγματα τους; Γιατί έχουνε δύο σπίτια; Η μαμά του σαστίζει. Πριν από λίγες εβδομάδες μαζί με το μπαμπά τους ανακοίνωσαν πως αποφάσισαν να χωρίσουν. Ζώντας σε διαφορετικά σπίτια νιώθουν πως θα είναι πιο ήρεμοι και χαρούμενοι. Όμως για τα παιδιά αυτό μοιάζει δύσκολο να το κατανοήσουν. Ο Ιορδάνης νιώθει πως κανείς δεν μπορεί να τον καταλάβει και αναρωτιέται σε ποιο σπίτι μένει η αγάπη; Τι θα γίνει όμως όταν η Νεφέλη του μιλήσει για την σούπερ μαγική δύναμη της αγάπης; Τι είναι άραγε η κλωστή της αγάπης που ενώνει το σπίτι του μπαμπά και της μαμάς;

Μία μοναδική ιστορία, άκρως τρυφερή και ουσιαστική, για το χωρισμό και το διαζύγιο των δύο γονέων, για τα δύο “καινούρια” σπίτια αλλά και για την αγάπη που είναι πάντα εκεί. Η ιστορία δίνει στους μικρούς αναγνώστες απαντήσεις με τον πιο όμορφο και αληθινό τρόπο σε όσα μπορεί να σκέφτονται ή να νιώθουν. Η συγγραφική πένα της κ. Φρόσως Φωτεινάκη, τα μαγικά χρώματα της κ. Μαρίας Πάγκαλου αλλά και οι απαντήσεις που δίνονται στο μείζον θέμα που απασχολεί το μυαλό των παιδιών που οι γονείς τους χωρίζουν κάνουν το βιβλίο ένα “διαμάντι” στα χέρια των γονιών.

Η βιβλιοπρόταση έγινε σε συνεργασία με τις εκδόσεις Διόπτρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *