ΕΡΓΑΣΙΑ posted by

17.500 θέσεις εργασίας στους δήμους της χώρας

17.500 θέσεις εργασίας στους δήμους της χώρας

dimarxeio (2)Το πράσινο φως έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης ο οποίος έστειλε εγκύκλιο στους δήμους της χώρας με σκοπό να καταγράψουν άμεσα τις ανάγκες τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” η πλειοψηφία των προσλήψεων αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 18 Μαρτίου, δεδομένης της απαγόρευσης που ισχύει για προσλήψεις και μεταβολές προσωπικού δύο μήνες πριν από τη διενέργεια των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών (18 Μαΐου).

Οι επιτυχόντες που θα προκύψουν από τους πίνακες του ΑΣΕΠ θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο των 10 χιλιάδων προσλήψεων μόνιμου προσωπικού που έχουν προγραμματιστεί για το 2014.

Πιο αναλυτικά:

  • Οι 2.842 υπολογίζεται ότι θα απασχοληθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έργου στις κεντρικές υπηρεσίες των ΟΤΑ και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου των δήμων.
  • Οι 6.600 θα απασχοληθούν μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και
  • Άλλοι 8.149 σε ανταποδοτικές υπηρεσίες και δομές όπου οι πολίτες πληρώνουν αντίτιμο.

Τέλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας οι ειδικότητες που θα προκριθούν αφορούν κυρίως θέσεις  για εργάτες καθαριότητας, εργάτες πρασίνου αλλά και προσωπικό για βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς και ειδικότητες που θα έπρεπε να προσληφθούν το καλοκαίρι, όπως ναυαγοσώστες και γυμναστές.

neolaia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *