ΤΟΠΙΚΑ posted by

Κλειστά τη Δευτέρα τα κομμωτήρια στην Ημαθία – αντίδραση στα νέα μέτρα

Κλειστά τη Δευτέρα τα κομμωτήρια στην Ημαθία – αντίδραση στα νέα μέτρα

Στην απόφαση να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματά τους την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021, προχώρησαν οι κομμωτές και κουρείς της Ημαθίας, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας και τα οποία τίθενται σε εφαρμογή από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, από το Σάββατο οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να εισέρχονται στα κομμωτήρια και κουρεία (καθώς και σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, εμπορικά καταστήματα και στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης) μόνο με την επίδειξη αρνητικού rapid ή μοριακού test.

«Κατεβάζουν ρολά» την Δευτέρα τα κομμωτήρια

Σε δηλώσεις στο veriotis.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Κομμωτών – Κουρέων Βέροιας και Αλεξάνδρειας «Η Φιλοκαλία», Ευχαρις Κιουλπακίδου, ανέφερε πως οι κομμωτές και κουρείς, μέλη του Συλλόγου, στην πλειοψηφία τους θα κρατήσουν κλειστές τις επιχειρήσεις τους, συμμετέχοντας έτσι στην πανελλαδική απεργία που αποφάσισε η Κλαδική Ομοσπονδία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα.

Η κ. Κιουλπεκίδου έκανε λόγο για μέτρο που κλείνει τα κομμωτήρια και που οδηγεί σε κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων σε όλη την αγορά, πλην φαρμακείων και super market.

«Το νέο μέτρο στρέφει τον πελάτη στις κομμώσεις κατ’ οίκον και ενισχύει την παραοικονομία και τον αθέμιτο ανταγωνισμό»

Με τους ανεμβολίαστους πελάτες να πρέπει να επιβαρυνθούν πέρα από το κόστος των υπηρεσιών του κομμωτηρίου και το κόστος του rapid test, το νέο μέτρο στρέφει τον πελάτη στις κομμώσεις κατ’ οίκον, ενισχύει την παραοικονομία και τον αθέμιτο ανταγωνισμό, ανέφερε η πρόεδρος.

«Η ακρίβεια στην μετά covid εποχή σε καύσιμα, πετρέλαιο κτλ, μετακύλησε στην αγορά, με τους ανεμβολίαστους πολίτες να πρέπει να υποβάλλονται και σε test 48 ωρών για να πάνε στις δουλειές τους ή να λειτουργήσουν στην κοινωνία.

Οπότε με ένα test 48 ωρών ο πελάτης μπορεί να χάσει το “παράθυρο” να κλείσει το ραντεβού του στο κομμωτήριο και κατά συνέπεια, αντί να χρεωθεί εκ νέου για rapid test συν το κόστος του κομμωτηρίου, θα φωνάξει μια κομμώτρια στο σπίτι.

Έτσι το νέο μέτρο ωθεί τους πελάτες να στραφούν στο “βαλιτσάκι”, ενισχύοντας την παραοικονομία και τον αθέμιτο ανταγωνισμό, ενώ τίθεται και το σοβαρό θέμα τήρησης των κανόνων υγιεινής», επισήμανε η κ. Κιουλπεκίδου.

«Μπαίνουμε σε ρόλο ελεγκτή»

Τον προβληματισμό όλων των ιδιοκτητών κομμωτηρίων και κουρείων εξέφρασε η πρόεδρος του Συλλόγου, λέγοντας πως «από το Σάββατο, το νέο μέτρο μας βάζει σε έναν άχαρο ρόλο, αυτόν του ελεγκτή, να ζητάμε πέρα από το πιστοποιητικό και ταυτότητες από όλους τους πελάτες, γιατί αν δεν το κάνουμε και τα χαρτιά τους δεν είναι σωστά, αν γίνει έλεγχος, καλούμαστε να πληρώσουμε πρόστιμο 5.000 ευρώ».

«Έσπασαν» τα τηλέφωνα στα κομμωτήρια

Με την ανακοίνωση των νέων μέτρων την Τρίτη, από τον Υπουργό Υγείας, τα τηλέφωνα στα κομμωτήρια και ειδικά στα κουρεία της Βέροιας πήραν «φωτιά» με τους ανεμβολίαστους πελάτες να προσπαθούν να κλείσουν ένα ραντεβού πριν το Σάββατο, που τίθενται σε ισχύ η υποχρέωση διενέργειας rapid test.

5 Comments

  • Κάθε Δευτέρα κλειστά είναι στην Αλεξάνδρεια αν δεν κάνω λάθος

  • Γιατί ποτε ήταν ανοικτά Δευτέρα?

  • Όταν τα είχαν κλείσει λόγο lockdown πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι, τώρα το παίζουν επανάσταση. . .

  • Ποιους κοροϊδεύει η πρόεδρος του Συλλόγου Κομμωτών – Κουρέων Βέροιας και Αλεξάνδρειας «Η Φιλοκαλία», Ευχαρις Κιουλπακίδου; Κάθε Δευτέρα τα κομμωτήρια είναι κλειστά. Γιατί δεν αντιδράσατε σήμερα Σάββατο;

  • Τα σχόλια είναι πολύ απολαυστικά. Ποιόν κοροιδευει η κ. Κιουλπακίδου? Αξεπέραστο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *