ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Άναψε φωτιές στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ παρέμβαση Χρυσοχοΐδη

xrys (Αντιγραφή)Ένας Βενιζέλος μαινόμενος και μια Κοινοβουλευτική Ομάδα σε αναβρασμό ήταν το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Οι διάλογοι που αντηλλάγησαν μεταξύ του προέδρου του Κινήματος και στελεχών ήταν απίστευτης έντασης, γεγονός που καταδεικνύει ότι το χάσμα μεταξύ των στελεχών του κόμματος είναι τεράστιο.

Την ίδια ώρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ διαβεβαίωναν ότι δόθηκαν απαντήσεις σε όλα και ότι «είμαστε σαν μια γροθιά…».

Η συνεδρίαση στην πρωτολογία του Βενιζέλου κύλησε ήρεμα. Ωστόσο, η παρέμβαση του υπουργού Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τάραξε τα νερά. Άσκησε δριμύτατη κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας πως το κόμμα δεν έχει σχέδιο, υπολειτουργεί και είναι μακριά από την κοινωνία.

Στο σημείο αυτό ο Ευ. Βενιζέλος… εξερράγη. Εξαπέλυσε βολές κατά πάντων κάνοντας λόγο για συνωμοσίες που εξυφαίνονται εις βάρος του.

«Εγώ σηκώνω μόνος μου τον σταυρό του μαρτυρίου και όλοι βάλλετε εναντίον μου» ήταν μια αποστροφή του. Παράλληλα, σε όλη σχεδόν τη δευτερολογία του υπήρχαν υπονοούμενα κατά του Γιώργου Παπανδρέου, τον οποίο ωστόσο δεν κατονόμασε. Υποστήριξε ότι το περίφημο Ζάππειο με τη δήλωση που έγινε το βράδυ της εκλογικής ήττας του 2007 ήταν «στημένο», ενώ σε μια αναφορά του είπε εκτός εαυτού: «Κανείς δεν με έχει πει Τούρκογλου στη ζωή μου. Με έχουν πει σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο». Το δήγμα αφορούσε συνεργάτες του τότε προέδρου του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι άφηναν να εννοηθεί πως το πραγματικό όνομα του Ευ. Βενιζέλου είναι Τούρκογλου.

Υπέρ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία κατηγόρησε τους «μονίμως διαφωνούντες» ότι ευθύνονται για την κακή εικόνα του κόμματος προς τα έξω. Εκεί πήρε τον λόγο ο Θάνος Μωραΐτης που αντιτάχθηκε στην άποψη Χριστοφιλοπούλου.

«Κάποιοι είναι εκτός τόπου και χρόνου, αν πιστεύουν ότι τα αδιέξοδα του ΠΑΣΟΚ έχουν να κάνουν με τις διαφορετικές προτάσεις και τις διαφωνίες» τόνισε, ενώ απευθυνόμενος στον Ευ. Βενιζέλο είπε πως διαφωνεί με το σύνολο της δευτερολογίας του. Απαντώντας στις αιτιάσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ περί συνωμοσιών, ο κ. Μωραΐτης είπε πως συνωμοσίες συνιστούν όσα ανέφερε ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος μιλώντας πρόσφατα για «καλικάντζαρους» και «πέμπτη φάλαγγα». Την παραίτηση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη ζήτησε από τη μεριά του ο Μιχάλης Κασσής. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι το κόμμα τελεί υπό διάλυση και ότι ο ίδιος ο γραμματέας είναι πιο συχνά στις Βρυξέλλες ως ευρωβουλευτής παρά στην Αθήνα.

zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *