ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Εκπαιδευτική συνεργασία συνύπαρξης του 4ου Δημοτικού και του Ειδικού Σχολείου Αλεξάνδρειας! (εικόνες)

DSC_0085 (Αντιγραφή)Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καθιέρωσε την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Φέτος ο θεματικός άξονας ήταν «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».

Και στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας, όπως και σε πολλά άλλα, οι εκδηλώσεις δεν πραγματοποιήθηκαν την ίδια μέρα λόγω κακοκαιρίας και πραγματοποιήθηκαν σήμερα Πέμπτη 16 Οκτωβρίου.

Η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Ειδικού Σχολείου της πόλης μας και χωρίστηκε σε δύο (2) ενότητες.

Στην πρώτη ενότητα η οποία πραγματοποιήθηκε στον εσωτερικό χώρο του σχολείου, παρουσιάστηκαν στους μαθητές βίντεο για το θέμα της διαφορετικότητας. Στη συνέχεια οι μαθητές της Γ΄ τάξης σε συνεργασία με μαθητές της ΣΤ΄ τάξης παρουσίασαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες κατά του ρατσισμού βασισμένες στο βιβλίο του Βαγγέλη Ηλιόπουλου “Ο Τριγωνοψαρούλης, μην εμπιστεύεσαι ποτέ… αχινό!

Στόχος των δραστηριοτήτων ήταν η εμπλοκή των μαθητών των δύο σχολείων με σκοπό την αποδοχή της διαφορετικότητας και της συνύπαρξης και της συνεργασίας κάτω από την ίδια εκπαιδευτική στέγη.

Στη δεύτερη ενότητα πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες στον αύλειο χώρο του σχολείου.

Δείτε εικόνες: 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *