ΤΟΠΙΚΑ posted by

Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά το τζίντζερ – βρείτε το στο ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΚΑΝΕΛΑ στην Αλεξάνδρεια!

ginger (Αντιγραφή)Πιπερόριζα (τζίντζερ) ένα ωφέλιμο βότανο κατάλληλο για την βαρυστομαχιά, το κρυολόγημα, την χοληστερίνη, την αρθρίτιδα, τον διαβήτη και τις δίαιτες

Tι περιέχει:

Το τζίντζερ αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από νερό (περίπου 80%). Επιπλέον, περιέχει αρκετό κάλιο, ψευδάργυρο, και πολυφαινόλες, στις οποίες οφείλονται κάποιες από τις ωφέλιμες δράσεις του. Tο ενεργό συστατικό της πιπερόριζας είναι η τζιντζερόλη, η οποία, όταν μαγειρευτεί, έχει πικάντικο άρωμα και μια γλυκιά και ταυτόχρονα πιπεράτη γεύση. Η ρίζα αυτού του βοτάνου έχει λίγες θερμίδες, αλλά είναι πολύ πλούσια πηγή πολλών βασικών θρεπτικών συστατικών και βιταμινών.

Oι Kινέζοι το συνιστούν εδώ και 2000 χρόνια για τη βελτίωση στομαχικών διαταραχών και για την καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Tα αιθέρια έλαιά του και άλλα συστατικά του του προσδίδουν ορισμένες από τις πολύτιμες ιδιότητές του. Οι ευεργετικές ιδιότητες της πιπερόριζας είναι πολλές και η μαγειρική της αξία είναι μεγάλη. Το τζίντζερ έχει την ιδιότητα να ανακουφίζει από τη ναυτία και να αποτρέπει τον εμετό, είναι πολύ ευεργετικό για το ανοσοποιητικό σύστημα και ρυθμίζει την πίεση του αίματος. Σε συνδυασμό με τις σταφίδες σε ένα ζεστό ρόφημα, ρίχνει τον υψηλό πυρετό. Ειδικά για τους ηλικιωμένους αποτελεί ένα φυσικό ενδυναμωτικό βότανο που δίνει δύναμη και ενέργεια. Έρευνες έχουν δείξει ότι ρίχνει τα επίπεδα της χοληστερίνης και βοηθά στην καλή λειτουργία της καρδιάς.

Πως να το καταναλώσετε!

H χαρακτηριστική του γεύση νοστιμίζει φαγητά, σάλτσες, γλυκά, ροφήματα και κοκτέιλ ποτών. Mπορείτε να το καταναλώσετε ωμό, αλλά και μαγειρεμένο.

DSC_0827 (Αντιγραφή)

Μπορείτε να βρείτε το τζίντζερ στο νέο σύγχρονο παντοπωλείο ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΚΑΝΕΛΑ…!!!

Υπό τη διεύθυνση του Γρηγόρη Καπετάνου, το νέο κατάστημα λειτουργεί στη Βετσοπούλου 95 (δίπλα στις Ασφάλειες Αλεξόπουλος).

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΚΑΝΕΛΑ…!!!

Βετσοπούλου 95, Αλεξάνδρεια (δίπλα στις ασφάλειες Αλεξόπουλος)

Υπεύθυνος καταστήματος: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ

Facebook κλικ ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *