ΥΓΕΙΑ posted by

Σύλλογος καρκινοπαθών: Πρόληψη σημαίνει δίνω στον εαυτό μου το δικαίωμα να ζήσει

Σύλλογος καρκινοπαθών: Πρόληψη σημαίνει δίνω στον εαυτό μου το δικαίωμα να ζήσει
karkinopathonsyllogosΜε αφορμή την χτεσινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου ο Σύλλογος Καρακινοπαθών ανακοίνωσε τα εξής: 
“Σήμερα 4 Φεβρουαρίου, είναι γνωστή ως Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου. Όλοι γνωρίζουν πλέον και θα συμφωνήσουν στο ότι ο καρκίνος αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή στην σωματική και ψυχολογική κατ’ επέκταση υγεία του ανθρώπου. Σχεδόν ότι επτά εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο…

τον κόσμο χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους.
Έτσι λοιπόν η μέρα αυτή καθιερώθηκε χάρη στην πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου η οποία στοχεύει στην σωστή ενημέρωση όλων των ανθρώπων για την επάρατη νόσο δίνοντας έμφαση στην πρόληψη.
Ο καρκίνος δεν οφείλεται μόνο σε μεταλλάξεις γονιδίων. Ο κίνδυνος ουσιαστικά εμφανίζεται μέσα από έναν συνδυασμό γονιδίων, περιβάλλοντος και επιλογών της ζωής μας, όπως η διατροφή και οι συνήθειες μας.
Στα αλήθεια τι θα μπορούσαμε να αποφύγουμε ή να αλλάξουμε στη ζωή μας προκειμένου να απομακρυνθούμε όλο και περισσότερο από την πιθανότητας εμφάνισης καρκίνου και να θωρακίσουμε με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο την υγεία μας:
Αποφυγή καπνίσματος
 
Διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους
 
Περιορισμό κατανάλωσης αλκοόλ
 
Υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή
 
Φυσική δραστηριότητα
 
Προστασία από συγκεκριμένες λοιμώξεις
 
Ασφαλής έκθεση στον ήλιο
 
και κάτι ακόμη…
 
Κάντε εξετάσεις!!!! Το καθιερωμένο τσεκ – απ ή εξετάσεις απαραίτητες που πρέπει να γίνονται εάν υπάρχουν περιστατικά ή φόβοι κληρονομικότητας ανεξάρτητα την ηλικία σας, διότι η ηλικία και μόνο δεν αποτελεί δυστυχώς ποτέ μαξιλαράκι ασφαλείας… Γιατί μην ξεχνάτε, πρόληψη σημαίνει δίνω στον εαυτό μου το δικαίωμα να ζήσει. Σημαίνει έχω θάρρος, δύναμη και αγαπώ το σώμα και τον εαυτό μου. Και όλοι έχουμε δικαίωμα στην ευκαιρία που μας προσφέρει η πρόληψη!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *