ΕΡΓΑΣΙΑ posted by

1.200 θέσεις εργασίας στους δήμους

1.200 θέσεις εργασίας στους δήμους
dimarxeio 4Άρχισαν να τρέχουν οι προκηρύξεις για την πλήρωση 1.200 θέσεων σε κοινωνικές δομές των δήμων στο πλαίσιο του προγράμματος Εθνικό Δίκτυο Αμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης.
Πρόκειται για τις θέσεις που θα στελεχώσουν τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, τα Ανοικτά Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, τα Υπνωτήρια Αστέγων, τις δομές Παροχής Συσσιτίων, τα Κοινωνικά Φαρμακεία, τους…

Δημοτικούς Λαχανόκηπους, την Τράπεζα Χρόνου και τα Γραφεία Διαμεσολάβησης.
 
Οι προκηρύξεις ανακοινώνονται από κάθε φορέα ξεχωριστά και για παράδειγμα την περασμένη εβδομάδα εξέδωσε σχετικές ανακοινώσεις ο Δήμος Αθηναίων για 26 θέσεις στο Κοινωνικό Φαρμακείο, στο Υπνωτήριο Αστέγων, στη δομή Παροχής Συσσιτίων και στο Ανοικτό Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων.
 
Όπως ορίζεται, στα Κοινωνικά Παντοπωλεία θα απασχολούνται πέντε άτομα και συγκεκριμένα ένα διοικητικού προσωπικού, τρία υποστηρικτικό προσωπικό στελέχη τροφοδοσίας και ένας κοινωνικός λειτουργός.
 
Με εννέα άτομα θα στελεχώνονται τα Ανοικτά Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων. Πρόκειται για δύο νοσηλευτές, έναν γιατρό, δύο κοινωνικούς λειτουργούς και τέσσερα άτομα προσωπικό καθαριότητας και διοικητικής υποστήριξης.
 
Δύο άτομα διοικητικό προσωπικό, τέσσερα στην καθαριότητα και έναν κοινωνικό λειτουργό θα διαθέτουν τα Υπνωτήρια Αστέγων, στις δομές Παροχής Συσσιτίων θα απασχολούνται επτά εργαζόμενοι (ένας ως διοικητικό προσωπικό, δύο στην καθαριότητα, τρία στελέχη κουζίνας και ένας κοινωνικός λειτουργός).
 
Στα Κοινωνικά Φαρμακεία θα τοποθετηθούν δύο φαρμακοποιοί και ένας κοινωνικός λειτουργός. Στους Δημοτικούς Λαχανόκηπους θα υπάρχουν τρεις απασχολούμενοι και ειδικότερα ένας γεωπόνος για την υποστήριξη συμβουλευτική των ωφελουμένων, ένας επιστάτης του αγροκτήματος και ένας κοινωνικός λειτουργός.
 
Με τέσσερα άτομα θα λειτουργεί η Τράπεζα Χρόνου, εκ των οποίων οι τρεις θα είναι διοικητικό προσωπικό και ένας κοινωνικός λειτουργός, ενώ δύο εργαζόμενους με ειδικότητα στις ανθρωπιστικές επιστήμες θα έχουν τα Γραφεία Διαμεσολάβησης.
 
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν τα απαιτούμενα ανά θέση πτυχία. Έτσι, για παράδειγμα, για τις θέσεις κοινωνικών λειτουργών απαιτείται πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ Κοινωνικής Εργασίας, για τους φαρμακοποιούς πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ Φαρμακευτικής και για τους γιατρούς πτυχίο ΑΕΙ Ιατρικής. Παράλληλα, χρειάζεται και άδεια άσκησης επαγγέλματος, όπου προβλέπεται (π.χ. για τους νοσηλευτές και τους γιατρούς), ενώ σε ορισμένες ειδικότητες προϋπόθεση είναι και η γνώση αγγλικής γλώσσας.
 
Για τις θέσεις διοικητικού προσωπικού ανάλογα με την προκήρυξη μπορεί να χρειάζεται είτε απολυτήριος τίτλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ Διοικητικών) είτε οποιοδήποτε πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ (ΠΕ ή TE Διοικητικών) και απαιτείται η γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή.
 
Η επιλογή θα γίνει βάσει μορίων που θα συγκεντρώσουν οι υποψήφιοι. Ειδικότερα, προβλέπονται μόρια για τον χρόνο ανεργίας, για την οικογενειακή κατάσταση (εάν είναι πολύτεκνος ή τέκνο πολύτεκνης οικογένειας, γονέας ή τέκνο μονογο νεϊκής οικογένειας ή αν διαθέτει ανήλικα τέκνα), το οικογενειακό εισόδημα, την εργασιακή εμπειρία καθώς και για τη συμμετοχή σε εθελοντικές δράσεις.
 
Σε ορισμένες από τις προκηρύξεις ορίζεται μοριοδότηση και για άλλα κριτήρια όπως η γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή, η γνώση ξένης γλώσσας, η ύπαρξη δεύτερων τίτλων σπουδών αλλά και η εντοπιότητα. Οι υποψήφιοι θα περάσουν επίσης από συνέντευξη, στην οποία θα βαθμολογηθούν και θα προστεθεί η βαθμολογία τους στα μόρια από τα υπόλοιπα προσόντα και κριτήρια.
 
Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι έλληνες πολίτες ή πολίτες κράτους μέλους της EE, ενώ σε ορισμένες προκηρύξεις γίνονται δεκτοί και ομογενείς καθώς και μετανάστες με δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα. Απαιτείται παράλληλα να είναι άνεργοι με δελτίο ανεργίας του ΟΑΕΔ σε ισχύ, να είναι ηλικίας από 18 έως 30 ετών και να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης που επιλέγουν.
 
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων και ο τόπος κατάθεσης αναφέρονται στις προκηρύξεις. Οι υποψήφιοι θα πρέπει μαζί με την αίτηση να προσκομίσουν και επικυρωμένα δικαιολογητικά με τα οποία θα αποδεικνύουν τα απαιτούμενα προσόντα και τα κριτήρια που βαθμολογούνται. Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μόνο για μία θέση εργασίας ανά κοινωνική δομή σε κάθε δήμο.
 
Μετά την κατάταξη των υποψηφίων βάσει της μοριοδότησής τους, οι πίνακες θα αναρτηθούν στους φορείς προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα υποβολής τυχόν ενστάσεων. Στη συνέχεια και μετά την εξέτασή τους θα εκδοθούν οι οριστικοί πίνακες και θα προχωρήσει η πρόσληψη των επιτυχόντων για διάστημα 24 μηνών. To πρόγραμμα υλοποιείται από τους δήμους σε συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις καθώς και άλλους φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
 
(Τα Νέα)
dimosio.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *