ΤΟΠΙΚΑ posted by

Τον Robert Baden Powell θα τιμήσουν οι πρόσκοποι Αλεξάνδρειας

Τον Robert Baden Powell θα τιμήσουν οι πρόσκοποι Αλεξάνδρειας
scoutΠερισσότεροι από 28 εκατομμύρια Πρόσκοποι εορτάζουν στις 22 Φεβρουαρίου, – ημέρα γενεθλίων του Ιδρυτή Robert Baden Powell, την Ημέρα Σκέψεως και Φιλίας.
Όπως κάθε χρόνο, την σημερινή ημέρα Πρόσκοποι απ’ όλο τον κόσμο συγκεντρωνόμαστε προκειμένου να ανανεώσουμε την Προσκοπική μας Υπόσχεση, υπενθυμίζοντας στον εαυτό μας το καθήκον να ζούμε Προσκοπικά και σύμφωνα με τις…

Θεμελιώδεις Αρχές της Προσκοπικής Κίνησης. 
 
Η Προσκοπική Υπόσχεση και ο Νόμος δεν αποτελούν μοναχά οδηγό για μια καλύτερη ζωή, αλλά μας ενώνουν σε μια μεγάλη οικογένεια – την Προσκοπική Οικογένεια – ανεξαρτήτως φυλής από την οποία καταγόμαστε, θρησκεύματος που πιστεύουμε ή κοινωνικοπολιτικής τάξης που προερχόμαστε. 
 
Η δυναμική της Προσκοπικής Κίνησης επικεντρώνεται στην απλοϊκότητα και το μήνυμα που απορρέει απ’ αυτήν συμπυκνώνεται στην φράση « να είσαι πάντοτε πρόθυμος να κάνεις το καλύτερο δυνατόν » σε κάθε τομέα δραστηριότητας της ζωής σου που επέλεξες για τον εαυτό σου. 
 
Όπως είπε και ο Ιδρυτής μας: «Ξυπνήστε! Σηκώστε τα μανίκια για δουλειά! Έχετε μόνο μία ευκαιρία να ζήσετε, γι’ αυτό και αξιοποιήστε με το καλύτερο δυνατό τρόπο το κάθε της λεπτό ! ». 
 
Έτσι λοιπόν σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην δράση μας που θα γίνει το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013 στην αίθουσα Δημαρχείου Αλεξάνδρειας. 
 
Την δράση μας αυτή την αφιερώνουμε στον Ιδρυτή μας B.P.
με τίτλο « προσπαθώντας για ένα καλύτερο κόσμο ». 
 
Η εκδήλωση μας περιλαμβάνει παρουσιάσεις, Λυκοπούλων, Προσκόπων, Ανιχνευτών με θέμα : « Μια παρέα που χαρίζει χαμόγελα, που χαρίζει δύναμη, που χαρίζει αισιοδοξία. Μια παρέα που νικά το χρόνο ». 
 
Θα είμαστε όλοι εκεί. 
Ώρα έναρξης εκδήλωσης 18.30 
Ώρα λήξης εκδήλωσης 20.30 
 
Χρόνια Πολλά και Χαρούμενη Ημέρα Σκέψης και Φιλίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *