ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ posted by

Ποια σπίτια κινδυνεύουν περισσότερο από τους ληστές

Ποια σπίτια κινδυνεύουν περισσότερο από τους ληστές
listis 2Μονοκατοικίες, διαμερίσματα ισογείου και πρώτου ορόφου είναι τα σπίτια που προτιμούν περισσότερο οι ληστές για να εισβάλουν. Συγκεκριμένα, η ειδική μελέτη της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με το φαινόμενο των «επιδρομών» σε κατοικίες από κακοποιούς, στοιχεία της οποίας δημοσιεύει tovima.gr δείχνουν πως το 83% των ληστρικών επιθέσεων σε σπίτια γίνονται σε…

μονοκατοικίες, το υπόλοιπο 17% γίνεται σε ισόγεια διαμερίσματα και σε οικίες του πρώτου ορόφου. Από αυτά τα ισόγεια προτιμούνται κατά 22% και αυτά του πρώτου ορόφου κατά 14,5%, οι υπόλοιποι όροφοι συγκεντρώνουν ποσοστά 8 έως 9%. Σχετικά πιο ευάλωτος θεωρείται και ο τελευταίος όροφος αφού υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης των ληστών ή των διαρρηκτών από την ταράτσα.
 
Σύμφωνα με την μελέτη της ΕΛ.ΑΣ οι περισσότερες επιθέσεις σημειώνονται ανάμεσα στις δύο και στις πέντε τα ξημερώματα προκειμένου οι κακοποιοί να αιφνιδιάζουν τους ενοίκους.
Τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ δείχνουν πως το 2012 καταγράφηκαν σε όλη την χώρα 1191 ληστρικές επιθέσεις σε σπίτια (σσ από αυτές 794 στην Αττική) έναντι 912 το 2011 και 432 το 2010. Ακόμη το 2012 σημειώθηκαν 28.193 διαρρήξεις σε σπίτια, έναντι 27.591 το 2011 και 24.603 το 2010.
 
Σύμφωνα με την ταξινόμηση που επιχείρησαν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ «κύριος στόχος των κακοποιών είναι οι μονοκατοικίες, τις οποίες ληστές και διαρρήκτες θεωρούν ιδιαίτερα ευάλωτες. Εχουν εύκολο τρόπο προσέγγισης και πρόσβασης στο εσωτερικό της κατοικίας. Χωρίς να έχουν κίνδυνο εγκλωβισμού μέσα στις πολυκατοικίες. Το ποσοστό 83% ληστρικών επιθέσεων σε μονοκατοικίες δείχνει ταυτόχρονα την προτίμηση των κακοποιών στις εξοχικές κατοικίες που είναι κυρίως σε αγροτικές κι απομονωμένες περιοχές».
 
Πληροφορίες: iefimerida.gr
thestival.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *