ΤΟΠΙΚΑ posted by

Επίκαιρο: Απίστευτη εικόνα με το νερό που πίνουν στη Νάουσα!

Επίκαιρο: Απίστευτη εικόνα με το νερό που πίνουν στη Νάουσα!
neronaoussaΣτο πόδι οι τοπικές αρχές και οι κάτοικοι της Νάουσας σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα του parapolitika.gr. Ο λόγος το καφέ χρώμα που έχει πάρει το νερό. Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο:
Σε άθλια κατάσταση είναι εδώ και μερικές ημέρες το πόσιμο νερό του δικτύου ύδρευσης της Νάουσας Ημαθίας. Μετά από έντονη βροχόπτωση το νερό έχει πάρει χρώμα καφέ, ενώ αιωρούνται και…

αρκετά μικροσωματίδια. Φυσικά και οι Ναουσαίοι κάνουν υπομονή και σπαταλούν 100αδες ευρώ από τον, φτωχό, οικογενειακό τους προυπολογισμό, για την αγορά εμφιαλωμένου νερού.
Από τη διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ανακοινώθηκε ότι το φαινόμενο αυτό είναι συχνό και εμφανίζεται μετά από ακραία και πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα (έντονη βροχόπτωση που απέφερε και το λιώσιμο των χιονιών στο βουνό).
 
«Υπενθυμίζουμε ότι το φαινόμενο της θολότητας του νερού εμφανίζεται, στατιστικά, σε περιοδικά διαστήματα και ιδίως την Άνοιξη και το Φθινόπωρο εκάστου έτους, διαρκεί δε από 2 μέχρι 5 ημέρες, ανάλογα με την ένταση του φαινομένου.
Μετά από τέτοιες περιπτώσεις, το νερό εφόσον δεν είναι διαυγές, δεν πληροί τις προδιαγραφές για όλες τις χρήσεις.
 
Η χλωρίωση που γίνεται δεσμεύεται στις προσμίξεις που είναι διαλυμένες στο νερό, και αν υπάρχει μικροβιολογικό φορτίο δεν μπορεί να εξουδετερωθεί.
Συνεπώς πρέπει να αποφεύγεται η πόση του θολού νερού, αν προηγουμένως δεν το έχουμε βράσει τουλάχιστον για 15 λεπτά» αναφέρει η ανακοίνωση, με τους κατοίκους να αναγκάζονται είτε να το βράζουν, είτε να αγοράζουν νερό τουλάχιστον για να πιούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *