ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα αντιχαλαζικών διχτυών από τον Ιούνιο

Αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα αντιχαλαζικών διχτυών από τον Ιούνιο
ELGAΤον Ιούνιο θα προκηρυχθεί το επόμενο Πρόγραμμα Ενεργητικής Προστασίας του ΕΛΓΑ, που θα αφορά την επιχορήγηση για εγκατάσταση αντιχαλαζικών διχτυών, αντιβρόχινων πλαστικών και αντιπαγετικών ανεμιστήρων.
Aυτό ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Βασίλης Έξαρχος, στη συνέντευξη τύπου της 16ης Μαΐου. Σκοπός του προγράμματος είναι…

να επιδοτηθούν οι αγρότες για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο, αφού οι εγκρίσεις δεν θα βγουν πριν από το φθινόπωρο του 2013.
 
Αυτή τη στιγμή υλοποιείται το πρόγραμμα του 2012 από 333 εγκεκριμένους αγρότες και αγροτικές οργανώσεις, μετά από την υπογραφή των εγκρίσεων του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού.
Ο ετήσιος προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 10 εκατ. ευρώ και καλύπτεται από πόρους του ΕΛΓΑ. Σύμφωνα με τον κ. Έξαρχο, “έχουμε καταθέσει στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την πρόταση μετά το 2014 αυτό το Πρόγραμμα να χρηματοδοτηθεί από πόρους του Νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, με σκοπό να επεκταθεί αι σε άλλα συστήματα και καλλιέργειες, γιατί έχει πολύ μεγάλη σημασία για περιοχές με εξαγωγικά προϊόντα υψηλής αξίας και αφορά παραγωγούς που δεσμεύονται με συμβόλαια”.
 
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Έξαρχος αναφέρθηκε και στους μηλοπαραγωγούς της Κοζάνης που επλήγησαν από χαλάζι, λέγοντας ότι όσοι είχαν επιδοτηθεί για αντιχαλαζικά δίχτυα και δεν τα είχαν χρησιμοποιήσει εκείνες τις μέρες, δεν έχουν δικαίωμα αποζημίωσης, όπως ορίζει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ.
agronews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *