ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Κρίσιμες οι επόμενες βδομάδες για την υπόθεση της Ζάχαρης

Κρίσιμες οι επόμενες βδομάδες για την υπόθεση της Ζάχαρης
ebzzzΣε τροχιά εξελίξεων αναμένεται να τεθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα η υπόθεση της τελικής φάσης του διεθνούς διαγωνισμού που έχει στον «αέρα» τους τελευταίους μήνες ο ειδικός εκκαθαριστής της (πρώην) ATEbank για την πώληση του 82,33% των μετοχών της Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) ΑΕ, σε στρατηγικό…

επενδυτή.
Οι Γάλλοι της συνεταιριστικής Cristal Union, όπου ανήκει και η Cristal Financiar, η οποία έχει πάρει το χρίσμα του προτιμητέου υποψήφιου αγοραστή, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Agrenda αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Μαίου και να πιάσουν το νήμα των διαπραγματεύσεων από εκεί που το είχαν αφήσει πριν από το Πάσχα.
 
Κατά την παραμονή τους στην Αθήνα, κατά τις ίδιες πηγές θα συναντηθούν με τον Νίκο Μαράντο και την EFG Equities του ομίλου της Eurobank, που έχει αναλάβει ρόλο συμβούλου ιδιωτικοποίησης της ΕΒΖ για λογαριασμό του εκκαθαριζόμενου κομματικού της ATEbank, ενώ επαφές θα γίνουν και με στελέχη από την τράπεζα Πειραιώς, στην οποία έχουν περιέλθει τα δάνεια της ζαχαροβιομηχανίας.
 
Η παρατηρούμενη καθυστέρηση στην οριστικοποίηση της συμφωνίας μεταβίβασης του εκχωρούμενου ποσοστού της ΕΒΖ, εν τω μεταξύ, φημολογείται ότι έλκει τις ρίζες της στην προσπάθεια του ειδικού εκκαθαριστή και του συμβούλου να πείσουν τους Γάλλους να βελτιώσουν την οικονομική τους προσφορά και μένει να φανεί κατά πόσο θα το καταφέρουν. 
Στις επαφές με την Τράπεζα Πειραιώς, εξάλλου, η συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από τα δάνεια ύψους 135 εκατ. ευρώ που της κληροδότησε η μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της ATEbank. Κι εκεί όμως κανείς δεν μπορεί να προδικάσει την έκβαση των επαφών, αφού συν τοις άλλοις επίκειται και το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.
agronews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *