ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Απ. Βεσυρόπουλος: Προς επίλυση το θέμα των κλωστουφαντουργών

Απ. Βεσυρόπουλος: Προς επίλυση το θέμα των κλωστουφαντουργών
vesiropoylos 3Στην τελική ευθεία βρίσκεται η επίλυση του προβλήματος που αντιμετώπιζαν οι 57 πρώην απολυμένοι των κλωστηρίων Νάουσας, σχετικά με τη συνταξιοδότηση τους. Στις συναντήσεις που πραγματοποίησε, ο κ. Βεσυρόπουλος στο αρμόδιο Υπουργείο στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, συμφωνήθηκε να δοθεί βιώσιμη και οριστική λύση στο πρόβλημα που είχε…

αναστατώσει τους πρώην κλωστοϋφαντουργούς και δημιουργούσε πρόβλημα στη συνταξιοδότησή τους.
 
Μέχρι αύριο, αναμένεται να υπογραφεί η νέα ερμηνευτική εγκύκλιος που θα επιλύει οριστικά το ζήτημα, καθώς θα θεωρεί ασφαλιστικά ισχυρό τον χρόνο ασφάλισης και θα επιτρέπει την υποβολή αιτήσεων, προκειμένου να μπορούν να συνταξιοδοτηθούν, πέρα από την ημερομηνία που όριζε η προηγούμενη εγκύκλιος.
 
Αναφερόμενος σε αυτή την εξέλιξη, ο κ. Βεσυρόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η προσπάθεια που ξεκίνησα μαζί με αυτούς τους ανθρώπους από τη Νάουσα, που βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια κατάφωρη αδικία, ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η δέσμευση που είχα αναλάβει απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους έγινε πράξη. Τις επόμενες ώρες αναμένεται απόφαση και ερμηνευτική εγκύκλιος που θα δίνει οριστική λύση. Σε αυτήν θα αναφέρεται ρητά ότι «ο ήδη αναγνωρισμένος χρόνος θα θεωρείται στο σύνολό του ασφαλιστικά ισχυρός, ακόμα και αν υπερβαίνει το κατά περίπτωση ανώτατο όριο πλασματικού χρόνου» και θα επιτρέπει να υποβληθούν αιτήσεις αναγνώρισης και συνταξιοδότησης μέχρι 31/7/2013, για λόγους ίσης μεταχείρισης με τους ήδη ενταγμένους της προηγούμενης εγκυκλίου. Θέλω να ευχαριστήσω την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας που αντιλήφθηκε το μέγεθος του προβλήματος και ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόταση που κατέθεσα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *