ΕΡΓΑΣΙΑ posted by

3500 διαθέσιμες θέσεις με τα προγράμματα του ΟΑΕΔ – δείτε ποιες στην Αλεξάνδρεια

3500 διαθέσιμες θέσεις με τα προγράμματα του ΟΑΕΔ – δείτε ποιες στην Αλεξάνδρεια
jobsΤην απροθυμία των εργοδοτών να προσλάβουν προσωπικό και ταυτόχρονα να επιδοτηθούν για μέρος ή ακόμη και των σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών επιχειρεί να κάμψει ο ΟΑΕΔ χαλαρώνοντας κριτήρια και προϋποθέσεις. Οι ανακοινώσεις αναμένονται εντός των ημερών. Δείτε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες αλλά και τον πίνακα με τις 3500 κενές θέσεις εργασίας που συλλέγει ο ΟΑΕΔ.
Το βασικό κριτήριο που «φρενάρει» τους εργοδότες έχει να κάνει με τη ρήτρα μη απόλυσης προσωπικού. Στην πραγματικότητα, επιχείρηση δεν μπορεί να πΟροσλάβει προσωπικό με επιδότηση επί των ασφαλιστικών εισφορών αν έχει προχωρήσει σε απόλυση τρεις ή έξι μήνες πριν την ένταξη στο πρόγραμμα. Και μόνο αυτό, αποκλείει χιλιάδες επιχειρήσεις δεδομένου ότι η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σχεδόν το σύνολο των εταιρειών σε μείωση προσωπικού. Από την άλλη υπάρχει ρήτρα «μη απόλυσης» και μετά τη λήξη του προγράμματος επιδότησης. Δηλαδή, αν το πρόγραμμα διαρκεί 24 μήνες, ο επιχειρηματίας υποχρεούται να μην απολύσει για έξι ή 12 μήνες ακόμη.
Αυτές οι ρήτρες είχαν μια πολύ συγκεκριμένη λογική: να αποτρέψουν τις επιχειρήσεις από το να «αντικαταστήσουν» προσωπικό με άλλο φθηνότερο.
Η διοίκηση του ΟΑΕΔ προσανατολίζεται στο να προχωρήσει σε αλλαγές. Όπως δηλώνει στην εφημερίδα «Ημερησία» ο διοικητής του Οργανισμού Θεόδωρος Αμπατζόγλου, θα υπάρξουν τρεις αλλαγές:
1. H ρήτρα της «μη απόλυσης» προσωπικού θα περιοριστεί από τους 3-6 μήνες στους δύο μήνες ή ακόμη και στον έναν μήνα πριν από την υπαγωγή μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα της επιδότησης για την πρόσληψη ανέργων.
2. H δέσμευση της επιχείρησης για συνέχιση της απασχόλησης του ανέργου (διατήρηση της θέσης χωρίς επιχορήγηση) δεν θα είναι μεγαλύτερη των δύο μηνών μετά τη λήξη της περιόδου επιδότησης (αντί των έξι μηνών που προέβλεπαν τα τελευταία προγράμματα).
3. Kάθε εργοδότης θα έχει δικαίωμα επιλογής του ανέργου που πρόκειται να τοποθετηθεί σε επιδοτούμενη θέση εργασίας
Αυτή τη στιγμή, στον ΟΑΕΔ, υπάρχουν περίπου 3.500 διαθέσιμες εργασίας τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι μπορούν να διεκδικήσουν συλλέγοντας πληροφορίες από τα αντίστοιχα κέντρα απασχόλησης.
Οι οχτώ (8) θέσεις στην Αλεξάνδρεια είναι στο τέλος της σελίδας 27 στο link που ακολουθεί.
fpress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *