ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ posted by

Σήμερα αποφασίζουν οι εκπαιδευτικοί για το μέλλον των κινητοποιήσεων

Σήμερα αποφασίζουν οι εκπαιδευτικοί για το μέλλον των κινητοποιήσεων
ekpaideytikoiimathiasΣυνεδριάζουν σήμερα οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ με το προεδρείο της ΟΛΜΕ, προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση για το μέλλον της απεργιακής κινητοποίησης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Οι παρατάξεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ προτείνουν νέα πενταήμερη απεργία, το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) 48ωρες επαναλαμβανόμενες, η ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ) μία τριήμερη και η ΔΑΚΕ (ΝΔ) μία 48ωρη.
Η απεργιακή κινητοποίηση δείχνει, πάντως, εμφανή σημάδια κάμψης. Σύμφωνα με στοιχεία των Περιφερειακών Διευθύνσεων, απήργησαν χθες μόλις ο ένας στους πέντε δασκάλους και καθηγητές. Για κάμψη έκανε λόγο στο ΑΠΕ – ΜΠΕ και το μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος.
Σύμφωνα με τοιχεία που έχει ο ίδιος στη διάθεσή του, στη Γ’ Αθήνας το ποσοστό συμμετοχής έπεσε στο 44% από 59% χθες, στα Τρίκαλα στο 22% από 40%, στη Λάρισα στο 27% από 47% και στην Χαλκιδική στο 40% από 65%. «Κάθε μέρα απεργίας αφαιρεί από την τσέπη των απεργών από 60 έως 70 ευρώ. Με τόσες περικοπές που έχουν γίνει στους μισθούς, δεν είναι εύκολη μια απεργία διαρκείας» τόνισε.
Εκ μέρους των δασκάλων, ο πρόεδρος της ΔΟΕ Χαράλαμπος Κόκκινος σημείωσε, ότι απόφαση για το μέλλον της απεργιακής κινητοποίησης θα ληφθεί το Σαββατοκύριακο και σε συντονισμό με την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ.
Σύμφωνα με τη ΔΟΕ, προχθές απήργησε το 85% των δασκάλων και χθες το 65%.
protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *