ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ posted by

Βεσυρόπουλος: “Οι εποχιακά εργαζόμενοι θα πάρουν το επίδομα ανεργίας”

Βεσυρόπουλος: “Οι εποχιακά εργαζόμενοι θα πάρουν το επίδομα ανεργίας”

vesiropoylos (3)Στην τελική ευθεία μπαίνει η επίλυση του προβλήματος που είχε ανακύψει με τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας στους εποχιακά απασχολούμενους.

Μετά από διαβούλευση των αρμόδιων υπουργείων, έγινε δεκτή η τροπολογία που είχαν καταθέσει 34 βουλευτές, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Η συγκεκριμένη τροπολογία, που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και θα υπερψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα από τη Βουλή, τροποποιεί τις διατάξεις του Ν.3986/2011, που καθιστούσαν απαγορευτική τη χορήγηση του επιδόματος.

Σύμφωνα με την τροπολογία, όσοι έχουν από 100 έως 149 ένσημα την ίδια χρονιά, θα δικαιούνται να λαμβάνουν το επίδομα για τρεισήμισι μήνες μαζί με το δώρο. Με αίτηση τους, θα μπορούν να το λαμβάνουν και όσοι έχουν από 150 έως 179 ένσημα την ίδια χρονιά, εφόσον επιθυμούν να ενταχθούν και αυτοί στην ίδια ρύθμιση.

Σε δήλωσή του ο κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος αναφέρει:

«Αποδεικνύεται ότι υπάρχει και κοινωνική ευθύνη αλλά και κοινωνική ευαισθησία.

Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια σε τέτοιες περιπτώσεις, ούτε ευθύνονται αυτοί οι άνθρωποι που απασχολούνται σε εποχιακές εργασίες.

Ερχόμαστε να διορθώσουμε λάθη που έγιναν στο παρελθόν. Και όχι μόνο λάθη αλλά και αδικίες αφού με το νόμο 3986, που ψηφίστηκε το 2011, η μεγάλη πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων δεν θα έπαιρνε το επίδομα ανεργίας.

Με την τροπολογία που καταθέσαμε και γίνεται αποδεκτή, αυτός ο κίνδυνος απομακρύνεται.

Η βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης θα συμβάλει και στη βελτίωση της σχετικής ρύθμισης τον επόμενο χρόνο και οι τρεισήμισι μήνες της εισοδηματικής κάλυψης συν το δώρο, να γίνουν περισσότεροι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *