ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Επιτόπιους ελέγχους θα κάνει η Επιτροπή για την Ολοκληρωμένη στα τεύτλα

Επιτόπιους ελέγχους θα κάνει η Επιτροπή για την Ολοκληρωμένη στα τεύτλα
teftlaaaΣυνεχίζεται το έργο της ειδικής τριμελούς επιτροπής που συστήθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να μελετήσει τους όρους με τους οποίους συντελέστηκε η καλλιέργεια των τεύτλων του 2012 και αν εφαρμόστηκε το σύστημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης, για να πάρουν οι δικαιούχοι τα χρήματα που τους αναλογούν.
Το πρωί της Πέμπτης το σχετικό κλιμάκιο βρέθηκε στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ και εξέτασε, δειγματοληπτικά, τους φακέλους 24 παραγωγών από την Κατερίνη, τα Γιαννιτσά, την Ημαθία και την ευρύτερη περιοχή, τους οποίους είχε καλέσει να παρουσιαστούν στο χώρο και τους πέρασε και από προσωπική συνέντευξη.
Οι ερωτήσεις που τέθηκαν στους παραγωγούς, όπως μαθαίνει το Agronews, αφορούσαν σε στοιχεία γύρω από τα ποτίσματα, τις ποσότητες και τα λιπάσματα που χρησιμοποιήθηκαν, τους ψεκασμούς που έγιναν κλπ, τα οποία συνέκριναν με δεδομένα των φακέλων που τηρεί η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ.
Μετά και την εξέλιξη αυτή, οι παραγωγοί ευελπιστούν ότι θα ξεπεραστούν τα εμπόδια που έχουν ανακύψει και αργά ή γρήγορα θα οριστεί η ημερομηνία για να πληρωθούν.
Ο σύλλογος τευτλοπαραγωγών, εν τω μεταξύ, έθεσε μέσα στην εβδομάδα αίτημα προς τη διοίκηση της ΕΒΖ, ενόψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου, να θεσπιστεί μια πρόσθετη οικονομική στήριξη για τα όψιμα τεύτλα (συγκομιδή μετά την 1η Νοεμβρίου), της τάξης των 2 ευρώ για εκείνα με ζαχαρικό τίτλο από 12 και πάνω και 5 ευρώ για τα τεύτλα με pol κάτω από το 12 και αναμένει την ανταπόκρισή της.
agronews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *