ΤΟΠΙΚΑ posted by

Αιδώς Αργείοι!!!

Αιδώς Αργείοι!!!

niktak

Γράφει ο Νίκος Τάκης

Με έχει αφήσει πραγματικά άφωνο η αντίδραση του ΣΕΘ (Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης) αλλά και οι πολλές φωνές διαμαρτυρίας συναδέλφων επιχειρηματιών για το χαράτσι των 20€ για κάθε εργαζόμενο υπέρ των παιδικών κατασκηνώσεων. Μάλιστα στην εκπομπή “Στον Ενικό” άκουσα γνωστό εστιάτορα των Αθηνών (Που χρεώνει 68€ το πιάτο) να ωρύεται για το χαράτσι αυτό.

Τόση εκτίμηση έχουν για τα παιδιά των εργαζομένων τους; Μιλάμε για 1,66€ τον μήνα για κάθε εργαζόμενο! Όταν ο εργαζόμενος έχει χάσει τα τελευταία χρόνια το 30% των αποδοχών του και με τους φόρους το μισό εισόδημα του. Το καλοκαίρι που πέρασε έμεινε κλειστή μετά από 30 Χρόνια η παιδική κατασκήνωση παιδιών ΑΜΕΑ στην Λεπτοκαρυά λόγω κρίσης και μείωσης των κοινωνικών δαπανών του κράτους. Το χαμόγελο ενός παιδιού με με κινητικά προβλήματα και νοητική υστέρηση, αξίζει πολύ περισσότερο από τα 20€.

kataskinoseisΚανείς δεν αμφισβητεί ότι οι επιχειρήσεις σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης, ότι η φορολογία, το τέλος επιτηδεύματος, τα υψηλά κοστολόγια έχουν φέρει σε απόγνωση και στο κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων. Αμφισβητεί όμως κανείς ότι συνεχίζεται η φοροδιαφυγή, η απόκρυψη ΦΠΑ με την μη έκδοση αποδείξεων, η μαύρη εργασία και η εκμετάλλευση των νέων με μεροκάματα 5 και 10€ ; Εάν μια επιχείρηση δεν μπορεί να αντέξει 20€ το χρόνο για τα παιδιά των εργαζομένων της, μοιραία πρέπει να κλείσει.

Το κράτος μας αποδείχθηκε “χρεοκοπημένο” και ανήμπορο, πριν χρεοκοπήσουμε ως “επιχειρήσεις” ας φροντίσουμε να μην “χρεοκοπήσει” η ανθρωπιά μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *