ΤΟΠΙΚΑ posted by

Μηνύσεις για το δώρο Χριστουγέννων από υπαλλήλους Αρβανιτίδη και Φωκά

Μηνύσεις για το δώρο Χριστουγέννων από υπαλλήλους Αρβανιτίδη και Φωκά

leykosΑντί για βόλτα στα μαγαζιά… μηνύσεις στους εργοδότες. Στο έσχατο μέτρο της κατάθεσης μηνύσεων αναγκάστηκαν να καταφύγουν οι εργαζόμενοι της υπό πτώχευση εταιρείας «Φωκάς», αλλά και των σουπερμάρκετ «Αρβανιτίδης», καθώς δεν έχουν πληρωθεί το δώρο των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, Σοφία Καλαντίδου, μόνο μικρή μερίδα εργαζομένων στα σουπερμάρκετ Αρβανιτίδης έχει λάβει το δώρο Χριστουγέννων. Πρόκειται για άτομα που προσέφυγαν στα δικαστήρια για τα δεδουλευμένα τους κι έλαβαν το δώρο, αλλά όχι τους χρωστούμενους μισθούς.

Μηνύσεις στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου κατέθεσαν και πρώην εργαζόμενοι του Φωκά, οι οποίοι δικαιούνται το δώρο, παρότι τα καταστήματα έχουν κλείσει. «Τα καταστήματα έχουν κλείσει. Η εταιρεία όμως υφίσταται, δεν έχει προχωρήσει σε πτώχευση και οι εργαζόμενοι δικαιούνται το χριστουγεννιάτικο δώρο για το διάστημα που εργάστηκαν.

Δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα και βρίσκονται σε μια ιδιότυπη ομηρία» ανέφερε η κ. Καλαντίδου. Οι εργαζόμενοι των σουπερμάρκετ Αρβανιτίδης, μάλιστα, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από την οδό Καρόλου Ντηλ ώς το αστυνομικό τμήμα.

efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *