ΤΟΠΙΚΑ posted by

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Διαιτητικό και νόστιμο πιάτο για όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν μία υγιεινή διατροφή ή να μαγειρέψουν το κοτόπουλο με έναν διαφορετικό και γρήγορο τρόπο.
Υλικά
3 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο, σκόρδο πολτοποιημένο
1 μεγάλο ξερό……
κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη στα οκτώ
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες στα οκτώ
2 κολοκύθια κομμένα σε χοντρές φέτες
1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
2 ντομάτες κομμένες σε καρέ
1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μεγάλες μπουκιές. Το βάζουμε σε μπολ και περιχύνουμε με τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το λεμόνι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε τα υλικά, σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα το λιγότερο. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2΄-3΄. Προσθέτουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με τα υγρά του κι αφήνουμε να ψηθεί για 5΄-6΄. Το βγάζουμε σε πιατέλα, ρίχνουμε τις πιπεριές, το κολοκύθι και τη μελιτζάνα και τα αφήνουμε να μαραθούν για 3΄-4΄. Προσθέτουμε ξανά το κοτόπουλο στο τηγάνι, τις ντομάτες, τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε 5΄.
μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 20 λεπτά
argiro.gr

Μην χάσετε αύριο Παρασκευή στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς συνταγή με φασόλια γίγαντες γιαυτό θυμηθείτε να μουσκέψετε από σήμερα το βράδυ τους γίγαντες σε μπολ με μπόλικο νερό και 1 κ.σ. σόδα μαγειρικής.
Επιμέλεια: Ο.Ν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *