ΤΟΠΙΚΑ posted by

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Το Κέντρο Πρόληψης ΠΡΟΣΒΑΣΗ επιδιώκοντας να προάγει ένα διάλογο γύρω από το ζήτημα του κοινωνικού αποκλεισμού, πραγματοποίησε χθες, στις 27 Ιουνίου 2012, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, ανοιχτή εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου). 
Στην εκδήλωση προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ του…..

Γιώργου Κεραμιδιώτη (σενάριο – σκηνοθεσία) και Κώστα Μπαϊρακτάρη (υπεύθυνος ντοκιμαντέρ) «O Λόγος των Αποκλεισμένων». Το ντοκιμαντέρ κατέγραψε επί 10 μήνες τις κοινές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή το μάθημα «Κοινωνικός Αποκλεισμός», που διδάσκουν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης άτομα από κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες, όπως επιζώντες της ψυχιατρικής, κρατούμενοι των φυλακών Διαβατών, ανάπηροι, πρώην χρήστες ουσιών, άνεργοι και μετανάστες. Οι ίδιοι οι «αποκλεισμένοι» μεταφέρουν τις εμπειρίες, τις σκέψεις και τα βιώματά τους στους φοιτητές, συνδέοντας το ίδιο το Πανεπιστήμιο με την κοινωνία. 
Το ντοκιμαντέρ προκάλεσε έντονο προβληματισμό και ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων γύρω από τα ζητήματα του κοινωνικού αποκλεισμού, τις εφαρμοζόμενες πολιτικές στο χώρο της ψυχικής υγείας, το ρόλο της εκπαίδευσης και τη σύνδεσή της με την κοινωνία, καθώς και την αναθεώρηση της οπτικής μας γύρω από το σχεδιασμό δράσεων άρσης του κοινωνικού αποκλεισμού. 
Ευχαριστούμε όλους για την ανταπόκριση και τη συμμετοχή σας και προσβλέπουμε σε μελλοντικές μας συναντήσεις και κοινές δράσεις. 
Με εκτίμηση, 
Η Επιστημονική Ομάδα της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ 

«O Λόγος των Αποκλεισμένων» 
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: Κώστας Μπαϊρακτάρης, αναπληρωτής καθηγητής Ψυχολογίας Α.Π.Θ. 
ΣΕΝΑΡΙΟ/ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιώργος Κεραμιδιώτης
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΕΤ3 – Γιώργος Κεραμιδιώτης 
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: 
ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ(ΕΣ) ΦΥΛΑΚΩΝ ΔΙΑΒΑΤΩΝ, ΠΡΩΗΝ ΧΡΗΣΤΕΣ, ΟΜΑΔΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ, ΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ 
ΕΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: 2011 
Το ντοκιμαντέρ «Ο Λόγος των Αποκλεισμένων» συμμετείχε στο 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου αιώνα (Ελληνικό Πανόραμα). 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *